Voine, voine

2011-12-15

Jag antar att det finns någon form av regel för hur man egentligen får bete sig när man har en blogg. Dvs i vilken takt man bör uppdatera men jag är ibland inte så bra på regler och ibland hinner jag bara inte. Herrejösses nu har vi passerat mitten av december och jag vet inte vad tiden tog vägen. Har arbetat varje dag sedan förra måndagen och företrädesvis långa dagar vilket gjort det helt omöjligt att försöka ens skriva ett enda litet ord. Tyvärr har det varit ”veckor från helvetet” som jag tydligen delar med en annan vän. Ja vet du spa och primalskrik låter inte så dumtWink

Har faktiskt hunnit rida lite. Ömsom vin ömsom vatten kan man väl säga. Som väl är så är Riojan på ganska gott humör så Daniel rider henne utan något bekymmer och hon ser superfin ut. Russin har haft några ”flängdagar” och några bradagar. Jag tror hon är mer påverkad av mitt tempo i kroppen än vad Rioja är så hon är lite ursäktad. Igår lyckades vi i alla fall få till en träning för Y. Det var jätteroligt även om jag är helt slut i huvudet. Vi körde inte något jättehärt pass eftersom Russin inte gått jättehårt efter hostan men det blev något vettigt i alla fall. Först tränade vi att trampa lite, snabba korta travsteg i en variant av stor bakdelsvändning. Bra övning som passar henne ganska bra. Bättre tror jag än att försöka få till de korta stegen rakt fram. Det finns en risk att den talanglösa piloten då sätter för mycket gas och broms samtidigt så att ”the only way i up” och det är verkligen inte hennes fel.

Hon hade också en jättefin trav igår. Tränade diagonalslutor där hon tenderar att bli platt och tappa traven. Fick till riktigt fina sådana där innersidan växte så att jag kunde påverka den och hon behöll bärigheten i traven. Kanske har jag kommit på hur jag ska träna dem för att ev kunna omvandla spänning till luftighet. Det återstår ju förstås att se när det blir tävling. Sedan tränade vi lite början till sax  i galopp. Slutorna blev riktigt bra och bytet gör hon rakt och fint och har inga problem med omställningar. Återigen måste piloten både ha planerat vägen OCH hålla i tömmarna så att hon efter ett rakt byte kan fortsätta vara rak.

Jag var iaf väldigt nöjd med henne och vi var inte så ringrostiga som jag trodde. Det har ju blivit lite si och så verkligen med vinterträningen men å andra sidan har ju inte hon varit helt kurant heller och nu när hon är det så har det varit hysteriskt mycket på mitt jobb. Det kommer nog att fortsätta vara så in i nästa vecka också så hur det blir med uppdateringar vet jag verkligen inte. Dock blickar jag redan mot nästa år som jag ser fram emot. Lite nytt kommer att hända så det blir nya fina blad att sälla till historieboken. Till nästa gång jag har tid att titta in så säger jag bara.

Glögga så in i norden för glögg är verkligen bara gott den här tiden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *