Lite flyt

2014-08-28

Jag vet inte om jag ens törs skriva detta med risk för att framkalla någon form av vedergällning. Men det känns som om vi just nu har lite flyt:-) Alla hästarna verkar ok, peppar, peppar, peppar. Jag har ridit på lille Humpen flera gånger och det fungerar bra med hans halva sko. I alla fall i ridhuset, har inte vågat prova utomhus. Det som är positivt med den lilla hästen är att han är lättlärd. Han har vilat sig i form tror jag. Det verkar vara ett genomgående koncept i mitt stall:-)

Igår red jag ett pass efter det att IR-Anna klämt igenom honom. Han har inga reaktioner och verkar hur fräsch som helst. Ut i ridhuset och de diskussioner vi hade häromdagen med eftergivenhet i höger sida även när man står i halt hade gett resultat. Vi ägnade ridpasset åt arbete och inte åt att lyssna utanför ridhuset och inte heller titta på solkatter och annat som är väldigt besvärligt när man inte är lösgjord. Ett riktigt fint pass där vi både kunde göra fina halvhalter och vara lätt i handen. Öppna i bägge varv och skänkelvikningar. Sedan för att det var kul så la vi in ett galoppombyte från höger till vänster. Luftigt fint och på hjälpen! Det är en riktigt duktigt liten fiskmås tycker jag. Så just nu är han förlåten för sina fötter och jag hoppas att vi nu kan se tiden an med skor på fötterna så de får återhämta sig. Jag har inbokade tider med min hovslagare var 14e dag. Idag AVBOKADE jag tiden imorgon, huvva det kommer jag säkert att få ångra, vi får se.

Rioja gjorde också ett pass på banan igår. Hon är som jag skrivit tidigare ganska träningsovillig men just igår var en bra och ganska pigg dag. Är kanske på väg mot brunst då brukar hon kunna vara lite piggare liksom att vädret nu är mer i temperaturer som passar henne. Hon är ju ingen värmehäst. Igår gjorde hon 4 av 5 byten av den svåra sorten helt okomplicerat och rent! Verkar verkligen som om vi är på väg att lösa det på riktigt nu. Sedan kan det nog blir mer av en händelse om det funkar på tävling men så här mycket och ofta har vi aldrig lyckats med det bytet så det gör mig jätteglad. Jag får hålla lite koll på hennes rygg runt ”artrosområdet” då hon blir lite muskelöm där på höger sida. Tror det sitter ihop med bytesträningen som är lite ”ny” rörelse så förhoppningsvis är det ”bara” träningsvärk.

Har också hunnit sitta på Russinet och ridit ett mer ”riktigt” pass. Hon känns jättefin i galoppen som känns rundare. Provade att göra lite piruetter både åt höger och vänster och som jag misstänkte så var motståndet i högerpiruetten borta. Det är strongt av henne tycker jag att efter att förmodligen haft smärta både nu och då just vid dessa rörelser ändock helt acceptera att göra dem och bortse från att det kanske gör ont. Nu tror jag att det inte för ont längre och då gör hon det bara. Lite pannben på mitt Russin kan man säga. Roligt att rida henne igen och det tar väl några veckor till innan hon orkar i bärigheten i traven men hon känns förvånansvärt stark. Hon har ju vilat från mitten av april och sattes igång i skritt i v28 så det är ju en stund som hon också fått vila sig i form.

Nu ska jag styra kosan mot hufvudstaden så jag får önska er en trevlig torsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *