Tävlingshästen!

2014-08-25

Jag tycker mig gång efter annan se att Rioja i första hand är en tävlingshäst. Hon gillar verkligen inte att träna men tycker det är riktigt roligt på tävling. Inget undantag denna helg. Efter två lugna dagar där hon longerades i torsdags och vilade i fredags så var det dags för den andra MsvB4 för hennes del. Bytena har ju börjat släppa åt det svåra hållet men hittills har vi inte lyckats sätta något på tävling. Så dagens utmaning var att dels försöka med det och målet var ett kval till MsvA (vad jag nu ska med det till:-)). På framridningen var hon ”som vanligt” jättefin och framför skänkeln. Jag har ff lite svårt att hitta den där riktigt bra känslan på kandaret men med denna stång och bridong så är hon i alla fall lugn med tungan. Så hittills är det nog bästa kombon.

Red programmet och lyckades sätta alla byten. De åt det svåra hållet var ganska höga i bak men hon kom igenom. På framridningen gjorde hon dessutom ett par stycken som var riktigt fina så det tar sig.Kan få henne lite starkare i formen vilket är det jag tycker är svårast på kandaret just nu. Hon är så pass lätt i munnen och vek i nacken att det är lätt att hon ”tippar” lite på kandaret. Så mjuk nacke i kombination med långa bakben är lite svårt.

Hur som helst så tycker jag att hon gjorde ett fint program där det naturligtvis går att vässa en massa saker men det var egentligen utan några större missar. Första steget i en ny klass är ju alltid att rida felfritt. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man spänner bågen om det inte är felfritt. Blev glad över att jag red ett kval och sedan fick vi dessutom en grön rosett så det var ju lite bonus. Det hade jag inte trott när jag tittade i startlistan. Det gör mig också lite mer stärkt inför helgens div 1 där jag hoppas att vi åtminstone ska kunna upprepa bedriften med att rida felfritt och kanske plussa lite mer på saker som hon är riktigt bra på.

Blev lite konfunderad över bedömningen jag fick i helgen. Jag fick 5 på hennes lösgjordhet och 6 på mig och vägarna. När jag tittar på filmen så tycker jag nog att lösgjordheten kan vara värd en 6, framförallt när jag inte hade mer än en 5 i själva programmet. Sits och vägar tycker jag borde kunna vara 7. Nu är jag ju förstås partisk men jag har viss domarerfarenhet också och gillar inte riktigt när man blir alltför sträng:-)

Hur som helst jag älskar min lilla hjärtehäst och tycker att det är jätteroligt att tävla henne, varje dags träning kanske inte alltid är lika rolig men roligast är att hon mår bra och att hon för första gången någonsin faktiskt verkar kunna få till en höstsäsong, det är värt massor bara det.

Filmen hittar ni på:

https://vimeo.com/user31547196/review/104281168/c0fae3f0d6

 

Ha en skön måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *