Vilken lycka!

2012-01-24

Jag har sån tur för jag har TVÅ jättefina hästar!!!! Ridning för Wieger igår och det var SÅÅÅÅÅÅ roligt! Red hjärtehästen först och som hon gick. Travade för en miljon (fast det finns ännu lite till att ta ut) och var så ambitiös och försökte hela tiden. Hon blev trött men inte på samma sätt som tidigare. Nu kändes hon mer trött efter ridningen för att det var det tyngsta pass hon gjort på flera månader men hon kändes inte matt. En eloge vill jag ge till min ”medryttare” Daniel som faktiskt har ridit henne mest under de senaste månaderna. Han har gjort ett superjobb med att sätta igång henne så det var bara för mig att sätta mig och ”glänsa” i skolor och trav. Vi ligger lite efter med galoppen men hon försöker. Gjorde 4 bytes försök och det kom 4 byten, två av tvivelaktig karaktär (åt svåra hållet) men två rena utan några bekymmer. Framförallt så gör hon vad hon kan och blir inte sur eller arg. Byten har vi ju inte gjort mer än ett par på 3 månader så hon är verkligen ursäktad. Wieger var alldeles hopp-i-hejsan efter träningen och berömde hennes trav massor, han konstaterade att ”det här blir en rolig säsong” .Å vad jag hoppas att han har rätt. Det är ju vad jag känner själv också men nu håller vi tummar och tår för att de får vara friska och att vi kan fortsätta träna så att vi kommer ut på tävling.

Russinet då, jodå hon var på sitt bästa igår! Lite magknip dagarna innan men vi verkade ha fått bukt med det till igår för VAD HON TRAVADE! Om Wieger är engagerad normalt sett och smattrar instruktioner så är det INGET mot när det går riktigt bra. Han var hysterisk karl! Jag började till slut skratta när jag satt och först samlade och samlade för att slutligen i princip rida passage på stället för att sedan ÖÖÖÖKAAA och sedan samla igen med en galen man på marken som skrek, COLLECT, COLLECT, SUPER, PERFECT GO GO GO GO GO, COLLECT, COLLECT PERFECT NOW SHE LOOKS LIKE A DRESSAGEHORSE! Ja det var ett jätteroligt pass och hon gjorde många bra saker. Jag kunde konstatera att jag rider med sånt självförtroende i traven där jag verkligen vet vad jag ska göra och känner att jag har 100% kontroll. Men jag blir lite ”ängslig” i galoppen, vågar inte riktigt vara lika distinkt. Dels för att jag tror att jag är rädd att ”störa” och dels för att jag inte alltid tycker att jag är timead. det kan bero på att jag fick ett uppehåll med galopparbete på ca 1,5 månad p g a att hon hostade och då satte jag liksom inte tryck i galoppen. Det är ju lite färskvara det där att känna timing och jag tror att det kommer att lösa sig när jag kan köra på obehindrat nu i några veckor. Därtill fick jag till en jättebra känsla med handen igår i galoppen, lyckades göra de små paraderna för att få henne riktigt hög, nästan så det känns som om de inte är i form men nosen lite framme, lång hals och hög nacke men UTAN att hon hamnade i handen. Så lyckades jag rida såväl piruetter som bytesserier. Det kändes super och var jättebra att ha med sig nu i den kommande träningen när jag tycker att jag låst mig lite i galoppen.

Wieger sa att han aldrig sett mina hästar bättre, man blir glad så man blir lite rörd. Roligt att vinterträningen har gett framsteg och jag tycker själv att de känns mer gymnastiska och elektriska. Han fortsätter ösa beröm över Russinet som han verkligen gillar. Vill inte riktigt gå med på att Riojan har en bättre trav utan tycker att det finns minst lika mycket i Russinet och det gör det men det är inte lika lätt att plocka fram. Riojan är helt enkelt lättare att rida för hon har inte samma tryck och återigen så är det väl det Wieger gillar hos Russinet. Men det är med Rioja lite som Daniel har sagt, ”hon är så lätt så jag gör saker jag inte kan, hon kan verkligen få en att känna det som om man kan rida”.

Ja jag är lycklig jag som får rida på dessa varje dagLaughing

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *