Vilken helg!

2011-08-15

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga:-) Russinet har varit fantastisk i helgen! Vi red MsvB4 på 65,44% och debuten i MsvB5 på 63,88 %. Jag var så otroligt glad, kanske inte så mycket för resultatet som för att jag framförallt i MsvB5 fick mycket bra känsla. Många gånger under programmet tänkte jag att ”det känns som på träning”. Lite synd att vi missade bytesserien. Vi kom in jättefint ifrån mellangaloppen och hon lyssnade så bra tillbaka. Började serien lugnt och fint med två byten i vart 4e och då tänkte jag ”vi kommer nog att sätta den” men så spände hon till för kortsidan i det sista och det kom inte där det skulle. Hur som helst så kändes det som en petitess. Jag var ju mest spänd över om hon skulle ta hjälpen alls i början av serien när det blir lite mer spänning på tävlingsbanan men det kändes verkligen jättefint.

Det kanske är så att först jagade vi kvalen och när de var klara så att vi kunde fokusera träningen med målet MsvA så är det en massa saker som släppt och nu ramlar kvalen in på löpande band:-). Igår tyckte jag verkligen bara att det skulle bli jätteroligt att rida och var inte det minsta nervös ens för en minut och det gav en helt avslappnad ryttare som var i positivt ”mode”.

 I MsvB4 var hon ”övertaggad” men jag är stolt över mig själv att jag fortsatte våga rida och aktivera trots att hon var laddad vilket gjorde att hon fick mer fokus på mig. Skulle dock velat ha lite mjukare häst i övergångarna för då blir skolorna bättre. Det märktes i MsvB5an där övergångarna fungerade jättebra och några av skolorna var fina också. Roligast att jag klarade ”krumelutten” i B5an som jag tycker är svår men där jag har nytta av den här björnstarka hästen som orkar trycka på och hålla sig uppe. Bägge ”krumelutterna” belönades med 8:or!

Återkommer till tesen om att man måste rida felfritt, hmm. Missade ett byte i MsvB4an för att jag prompt skulle ”säkra det”. Innebar att jag tryckte till som jag aldrig annars gör och det slutade jag genast med ”skäms”. Fick betala 3 placeringar för det så kanske lärde jag mig något. Om jag ”bara” hade haft godkänt där så hade vi varit 3:a istället för 6:a i klassen. Fy på ryttaren! Hur som helst så känns det otroligt mycket lugnare inför nästa helg och jag tyckte det var sååååå roligt att tävla den här helgen. Man behöver sådana också då jag haft stolpe ut de senaste 4 tävlingarna med 1 poäng ifrån placering. Nu ska jag suga på detta och försöka förmå mig själv att hamna i samma mentala läge inför nästa helg som jag var inför MsvB5an för det var hur kul som helst.

Lite bilder från tävlingen!

Taggat Russin i MsvB4

Lite mindre taggat Russin i MsvB5

Glad vinnare av MsvB5 Ängeby Cup, Jessica Lihammar Wyona Liberty, tillika 3:a i Ängeby Sommarcup (psst kolla täcket:-))

Glad och värdig vinnare av Ängeby Sommarcup – Louise Sätterman Alex (psst kolla täckte ggr 2:-))

Glad 2:a i Ängeby Sommarcup Ankie Hilmerby – De Nie

Lotta och Kaprifol i fin form i MsvB5

Sara och Candy i bra flyt i MsvB5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *