Vilken helg!

2012-10-08

Vilken underbar helg det varit! Fantastiskt väder och fått massor gjort. Började på lördagen och var ute i det vackra vädret. Krattade alla löv utanför ridhuset och körde bort, städade stallet och alla utrymmen, städade inne och tvättade all tvätt, grusade hagar och andra ställen som behövdes, städade bort sommarblommor och ute på altanen och slutligen så red vi Ri och Ru. Därefter var det kväller! Älskar dagar när jag får massa gjort och när solen är framme så att man får lite energi. Lördagens ridpass ägnades dels åt att checka traven och galoppen men framförallt skritten! Det är konstigt men Russin kan verkligen inte skritta på långa tyglar?! Det är ingen avkoppling för henne utan hon blir eg mer stressad av att gå på lång tygel. Så jag tränar och tränar och tränar på detta med en dåres envishet. Tror att om jag löser detta så får jag nycklar till en del annat som är svårt med hennes temperament. Trägen vinner, tror jag?

Söndagen visade sig också från sin finaste sida. Klev upp tidigt och tänkte att vi skulle rida ut en sväng med hästarna. Tyvärr var det så vattensjukt överallt så det blev inte så mycket. Skrittade ner till stubben och ut på den en stund. Konstaterade att jag verkligen inte har en häst för att sitta lite avslappnad i solen utan som sagt, Russin kan inte skritta! Tränade på skritten och gick tillbaka till vägen utanför stallet och upp förbi jordkällaren. Där exploderade hon, lite uppgörelse om vad vi egentligen tyckte om det och därefter körde vi lite piaff avbrutet med lite levad hoppandes på bakbenen framåt och sedan piaff igen innan det expolerade. Ja,ja vad är väl en bal på slottet…. Konstaterar igen att skritt inte är någon avkoppling direkt vare sig för häst eller ryttare. Riojan höll sig ganska lugn, var på väg att ladda till en stund men sansade sig igen så Daniel slapp en åktur:-)

Därefter fixade vi stallet och gjorde oss själva iordning innan vi gav oss av till Acka för clinic. Det var en bra clinic med duktiga ryttare, fina hästar och allt var inte ”färdigt” vilket jag uppskattar mycket. Det var hästar under utbildning som kan visa lite humör över vissa övningar eller när de tycker att ryttaren har använt upp sin 5 krona:-). var positivt överraskad av Liane som jag inte sett i clinic tidigare. Håller med andra som sett mästaren in action (Kyra) att det är svårt att komma upp i hennes klass när det gäller clinic men ändock tycker jag att Liane och ekipagen gjorde ett fint jobb. När det gäller clinics så var och är Kyra en föregångare och hon har ett alldeles eget språk plus att jag tror att hon är lite teaterapa så hon är riktigt skojig också. Hur som helst så är det alltid inspirerande med clinics och se duktiga ryttare och fina hästar. Lite träningstips blir man påmind om och jag skulle verkligen önska att det anordnades lite mer av denna typ av aktivitet. Clinicen var välbesökt och det var ju jätteroligt, vi i kommittén är glada över det intresse som fanns och hoppas att åskådarna tyckte att de fick valuta för sina pengar.

Kvällen avslutades sedan med en fantastiskt god middag på Stationen med Karin, Dimitri och Anna, god mat, trevligt sällskap ja en höjdarsöndag helt enkelt. Det är inte klokt vad goda vänner och trevligt umgänge kan ladda energi i en gammal sliten ryttarkropp.

Lille humpe skulle ha fått arbeta lite på lina under helgen men han är halt så av det blev det intet. Han har fått en spark på höger fram högt upp och har en del lymfa i det benet, sedan har han fått en spark på insida vänster bak och hade jättemycket lymfa där i förrgår, igår och idag ser det bättre ut. Ja så kan man också göra för att ”slippa” arbeta. Tycker det är onödigt att göra något med honom om det ska spänna och vara obehagligt, vill ju gärna att han ska vara glad och positiv till arbete så det kan vänta någon dag till.

Nu ska jag ta mig en ytterligare en arbetsvecka så jag får försöka uppdatera lite under veckan

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *