Slutsummering

2011-10-04

Så var den sista tävlingen för året riden! Jag är nöjd, verkligen jättenöjd. Vi avred den sista omgången i div 1 på Acka den här gången och senast jag var där med Russin så stod vi mest på bakbenen i ett hörn och sedan rusade vi runt och gjorde lite konster här och där, behöver väl inte tilläggas att det var sådant som inte hör till programmet:-)

Den här gången så gjorde vi det bra. Vi red ett helt ok program på drygt 65%. Det kändes som 65% och belönades med detsamma och det är inte var dag. Det räckte inte riktigt till placering utan hamnade strax utanför men de som känner mig vet att det inte betyder så särskilt mycket. Roligt också att nivån i distriktet är så hög att det inte räcker till placering på 65%.  Det är alltid roligt att få pris men det är så mycket annat som jag tävlar för så det är liksom bara grädde på moset.

Jag var faktiskt lite frustrerad över att jag inte får ut av traven. Hon blir lite för spänd i början och låser till sidorna i traven och då blir skolorna för platta. Det är liksom det som ska till, en ynka poäng till på skolorna så ligger vi på 67-68%. Det blir något att försöka jobba vidare på nästa säsong. Annars var jag jättenöjd över att bytena satt så fint igen. Alla bytena kom igenom på ett bra sätt, hon var lite sen på hjälpen i det första bytet men när det kom så var det rent och fint. Alla byten belönades med 7 och det var riktigt roligt. Belönades med 8 på ökade skritten och fick till ett riktigt fint enkelt byte som också blev 8, det är verkligen inte var dag. Finns naturligtvis massor att slipa på men som sagt att rida felfritt är en konst och det är svårt.

Laget hade efter den förra fina omgången chans på en tredjeplats totalt. Det var ju jätteroligt eftersom vi förra året verkligen var jumbos. Tyvärr lyckades inte Ulla och Helena upprepa precis sin fina prestation ifrån JumpClub men gjorde ändå en fin ritt, debutanter som de är i MsvB så hon fick absolut godkänt med +. Malin fick lite sämre också än förra gången och det är ju så lite som skiljer från gång till gång. Tyvärr så var Candy hemma med hosta så vi hade ingen 4:e ryttare att förlita oss till. Och sedan tycker jag att Russin och jag kom upp på den nivå där vi ska vara efter den här säsongen.

Säsongen då? Jag är ju riktigt skitnöjd! Det var jag sannerligen inte efter förra säsongen då jag var tvungen att sätta mig och fundera över hur jag skulle ta detta vidare. Hon var som oftast spänd och jag fick inte ut något på banan eg. Sedan fick jag lite hjälp av Wieger som verkligen har gett mig några extra verktyg att hantera detta ibland lite stirriga sto. Även om hon hetsar så kan jag nu kontrollera det på banan. Behöver dock bli skickligare just i traven med att få henne att kunna koppla av eller åtminstone låtsas koppla av:-) Hon har också fått varit frisk, det gör ju också förutsättningarna helt annorlunda. Jag har slutat fundera över om det tar emot i ryggen eller inte och det ger en mer avslappnad ridning.

Jag hade satt som mål denna säsong:

– Att rida felfritt

– Att kvala Russin till MsvA

– Att kvala Rioja till MsvB

Alla målen är uppnådda plus att jag har startat en MsvA! Den ritten, debuten MsvB5  tillsammans med den sista kvalritten på Rioja är säsongens höjdpunkter. Det var så himla roligt. Efter det att jag kvalat klart till MsvA så har kval ramlat in allteftersom. Debuten MsvB5 var en jättebra ritt, vi var sååååå nära att sätta serien och vi gjorde en massa bra saker i det programmet med bra känsla. MsvA var ingen höjdarritt men med de förutsättningar som gavs så fick jag Godkänt+ av mig själv. Sista kvalritten på Rioja var en sån där ritt som man kommer ihåg, varje moment, känslan, upplevelsen av att ha gott om tid kort och gott en ritt som jag ältar och ältar och ältar för att behålla den i min mentala spegel.

Eftersom jag nådde mina första mål med Russin tidigt på säsongen så fick jag revidera målen och la till starten i MsvA, jag hade ju därefter t o m planerat en StGeorg start men p g a lite strul så la jag ner det så det får vänta till våren. Då var jag lite besviken men insåg ganska snart att jag inte kan förändra målbilden alltför mycket under samma säsong det blir liksom inte rättvist mot vare sig mig eller häst. Målet för sista tävlingen var att försöka rida på poängbästa för säsongen i MsvB, jag missade faktiskt det målet med 2 poäng, det kommer jag inte att gräma mig så mycket över under vintern kan jag säga.

Har varit och kollat Russins fot nu. Hon har fått en inflammation i underhuden dvs det är inte kotsenskidan eller benet som på något sätt är påverkat utan det är själva underhuden som är inflammerat. Vet tror att det är någon form av mugginfektion som har krupit in under huden. Jättekonstigt då hon haft mycket mugg på ett bakben men faktiskt inget alls på detta svarta framben. Hon får nu cortison några dagar och behandlas som för mugg på benet och så ska vi tillbaka om ett par veckor för att se att den lagt sig och inte spridit sig in i någon led. Hon är ff helt opåverkad och är inte halt eller öm så förhoppningsvis så häver vi denna inflammation med medicinering och lite lättare arbete. Så nu är hennes säsong helt slut. Rioja är anmäld men reserv på lördag, jag har inte riktigt bestämt om jag åker känner mig lite trött efter förkylning och nu börjar också den mest intensiva jobbperioden på året. Jag har gjort 15 starter i år med mina två. Det är mycket i min värld då det är så mycket annat som ska göras också under säsong.

Oj vilket megainlägg detta blev! Lite halvsuddiga bilder från helgen, dax att uppgradera kameran till paparazzin tror jag:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *