Oväntat

2013-10-28

Det är lustigt att se att vissa inlägg drar fler läsare än annat, att jag ska sluta som dressyrdomare var ett sådant, jösses vilken peak det blev på antal läsare. Vet inte om jag ska tolka det positivt eller negativt:-) Jag tror också att det var en och annan som inte normalt sett hittar hit som läste också och det kan väl kanske ha varit bra. Jag kommer så småningom att skriva lite om min tid som domare, utbildning, händelser och annat som kan vara roligt att dela. Dock inte just nu då det fortfarande bearbetas i mitt huvud.

I fredags var jag näst intill ”död”. Efter arbete och en trevlig lunch med kollegor i branschen som jag inte träffat på ett tag så gjorde jag klart stall och sedan tog jag mig i hampan och red Russinet. Det är jag nästan stolt över för jag var så trött att jag höll på att kantra. Resten av kvällen tror jag att jag sov i soffan. Lördagen började med att vakna med huvudvärk och jag kände mig lite ”konstig”. Fixade med stall och krattade kvarvarande löv och sedan la jag mig på soffan och läste en stund. Jag ÄLSKAR att läsa. Det tillsammans med att duscha är nog en av mina favoritsysselsättningar:-).Jag läser mycket och jag läser fort. Det är en bra egenskap i mitt arbete då jag ofta får mycket som jag ska sätta mig in i. Läshastighet är då bra och det är dessutom något man kan träna ganska enkelt. Hur som helst så har jag nyligen läst ut Leif GWs senaste och just nu läser jag Jonas Jonassons ”Analfabeten som kunde räkna”. Han har ett härligt skriftspråk som är så enkelt och han har en berättarteknik som är precis lika enkel. Så om man gillade 100 åringen (den svenska Forrest Gump sagan) så gillar man definitivs analfabeten.

Nåväl jag kom inte så långt utan somnade i soffan. När jag vaknade kände jag mig ännu mer konstig och sedan konstaterade vi att jag hade feber. Hepp där ser man. Febern gick upp och ner och framförallt gick den upp så fort jag rörde mig. Så jag ägnade resten av lördagen åt att halvsova i soffan innan jag gick och la mig för kvällen. Vaknade söndag ff med huvudvärk men tog ett par Alvedon och sedan var jag rätt ok. Var iväg till Bälinge och dömde en programridning, mest små söta ponnyer med kämpande mattar. Jag gillar verkligen att döma dem, det finns en möjlighet att ge dem något som de kanske kan ta med sig och känna sig peppade över. Det var lagom många starter så vi var klara på ett par timmar. Sedan fick jag åka hem och äta lite lunch (!) och därefter rida. Jag på Russinet som fortsätter vara lite galen men ändock fin. Igår var hon lite grejig med tungan, vet inte vad det var och då red jag ändå på träns. Jag är lite bekymrad över henne just nu då jag tycker att hon är lite tjock i sitt vänstra bakben. Ja det är hennes ”frakturben”. Det kan vara att hon sätter päls, det kan vara att de är inne mer än under sommaren men ändock blir jag lite bekymrad. Jag ser dock inget när jag longerar och jag känner inget när jag rider så det kanske är övergående.

Daniel red Riojan och hon är ff pigg! Nu blir hon mest lite sur och trutig om hon inte får springa på. Det har väl aldrig hänt tidigare så vi får bara hoppas att det håller i sig. Hon ser i alla fall jättefin ut. Bra och lätt i framdelen både i galopp och trav och verkar må prima. Som sagt vi håller tummar.

Humpen satt jag upp på för första gången på tre veckor. Ja det har tagit lite tid med blödningen och i torsdags fick han på sig bakskor och så har han fått vänja sig med dem i ett par dagar. Igår satt jag i alla fall upp och red ett pass i ridhuset där det är extra mjukt åt fötterna. han var jättefin. Kändes jämn ifrån början. Kunde ta i mer med bak, kunde rent av öka i lite mellantrav och var genom nacken hela tiden. Jag bara skrittade och travade igår och ville kolla lite hur han kändes. Det var i alla fall som när jag satt av för tre veckor sedan. Kanske rent av har varit bra för fiskmåsen att smälta intrycken för jag tyckte att han var mycket bättre i munnen och gick med bättre balans. Så nu håller vi tummarna att alla hästarna tänker hålla sig friska ett tag för jag är less på motsatsen.

Nu har jag en massa jobb att göra så ha en Happy Monday!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *