Bokslut

2010-09-03

Bokslut kan man ju ha på många sätt vid många tillfällen i livet. Jag hade ju ett för en vecka sedan vid begravning, jag vet att min syster haft ett under denna vecka också (arma människa 2 begravningar inom loppet av några dagar). Man kan ha det om relationer tar slut, man byter jobb etc.

Just nu tänker jag faktiskt rent konkret på bokslut i sin rätta bemärkelse. Firman har nämligen bokslut per den 31/8. Det känns ju mer än märkligt att det är mitt 7:e (!!) bokslut som egen företagare. Vart tog tiden vägen och vad har hänt under densamma. Ja allt är lika och helt tvärtom skulle man kunna sammanfatta det . Massor har hänt och samtidigt ingenting! Jag är ju samma person (tror jag i alla fall) arbetar kanske ännu mer nu än när jag började med firman. Har många och i vissa fall ganska komplexa uppdrag. Jag trivs!

Samtidigt kan jag känna lite stress över att jag nog oftare borde ta mig tid för eftertanke, gå långsammare, notera mer i min omgivning på färden. Vips kommer jag att sitta där vid mitt 10:e bokslut och inse att jag borde firat det på något vis.

Det är lätt att svepas med i ständig förändring så att man inte riktigt hinner känna vad man gjort. Efter bygget så var det bygga verksamhet, när det var klart var det underhåll av såväl byggnaden som huset. På försommaren var det dags att renovera inne i huset. Nu har jag en plan att ev panela om huset och bygga en uteplats?! Vadan denna projekthysteri?

Jag tror helt enkelt att jag tycker att det är roligt att skapa, förbättra, förändra och det är väl själva drivkraften till varför jag jobbar med det jag gör. Som jag skrev tidigare,  förvaltning – uuuurtråkigt. Så! nu fick jag upp en punkt till på listan över saker jag är sämre på -att bara vara och njuta!

Det blir kanske ett projekt för nästa bokföringsår…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *