Väder

2011-09-13

Visst är det tråkigt att tjata om vädret men samtidigt går det nästan inte att undvika när man har häst och utövar en utomhus sport. Eller det borde i alla fall vara en utomhus sport. Jag vill ju helst rida utomhus så mycket som möjligt eftersom vintrarna gärna blir mycket ridhus. Det är lyxigt och bra att ha ridhus under vintern. Det tar bort mycket av stressen som finns när man är hänvisad till att planera ridningen utifrån underlag vilket är fallet om man inte har ridhus. Det blir lugnare att planera ridningen och man kan också lägga in lite lättare arbete under nov/dec utan att för den skull behöva riskera att vinterträningen går i stöpet. Ja lite bortskämd har man blivit med åren.

Djur ja, suck. Imorse tyckte jag att Riojan var lite underlig. Hade grävt i boxen och verkade lite ”stukad”. Ingen temp, hon äter även om det inte är riktigt som vanligt och hon har massa tarmljud. Inga tjocka ben och faktiskt inget som eg är påtagligt. Hmmm jag är inte den som letar fel på hästarna, de tenderar att komma ändå:-) Men jag är ganska känslig för vilka signaler de skickar och vilket kroppsspråk de har. Som väl är så är D hemma under dagen så han kan ha lite koll på henne. Det kan ju vara så att hon rullat fast under natten och det har tagit tid innan hon kommit upp och då blir man gärna lite stukad. Det kan också vara så enkelt att hon är brunstig fast inte riktigt kommer igång. Hennes brunster har ju varit väldigt milda och sällan förekommande sedan vi la in en kula och jag tror faktiskt att den är kvar fortfarande.

Mysteriet med Russins vä framfot fortsätter. Tjock på morgonen om jag inte lägger alsolbandage. Ingen hälta ingen ömhet. D red henne igår så jag såg henne på banan och hon ser hur fräsch och fin ut som helst. Konstigt konstigt. Jag har en tid för henne i början av oktober så får vi kolla vad det är. Vet inte hur det blir med min StG start. Kom av mig lite dels p g a jättemycket jobb och sedan så ”låste” sig hö – vä bytet? Ja inte direkt låste sig men på korta diagonaler byter hon inte på första hjälpen utan på andra. Däremot byter hon jämnt och fint och på första hjälpen från förvänd till rätt. Vet inte om det sitter mest i sidorna och att jag analyserar lite för mycket. Tycker dock det känns tidigt med en Georg så det är möjligt att jag väntar till efter vinterträningen.

Jobb har jag en massa av så jag ska ägna mig åt det en stund och i em/kväll kommer Anna så ska hästarna få sig en rundsmörjning. Det blir bra inför avslutet av säsongen.

Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *