Händer det nåt?

2012-09-20

Ja man kan ju undra om det händer något eller om det bara är som ”vanligt”. Då händer det ju egentligen massor av saker hela tiden men egentligen inget att berätta så mycket om. Russinet (eller rättare sagt min bröstmuskel) har tagit det lugnt från i måndags. Hon har vilat två dagar och igår longerade jag henne med kapsonen och pessoan. Hon var pigg faktiskt ganska som en vanlig Russin. Riojan har nu fått arbeta på töm 10-15 minuter i två dagar. Hon tycker det är buskul. Tror faktiskt att hon saknat att få ”vara med” även om man pysslat med henne. Hon ser helt ren ut men eftersom hon ff är lite varm i hoven och hon har stått i drygt 7 veckor så tar jag det väldigt varligt. Hon var av en annan åsikt igår (lite brunstig också) så hon krummade och pep och galopperade i tömmarna. Verkade i alla fall väldigt nöjd efter det att hon fått arbeta lite. Jag tror jag berättat tidigare om att hon är ”konserverad” dvs det spelar liksom ingen roll om hon stått 2 dagar eller 2 månader så är hon lika. Varken speciellt stel eller kantig utan mest bara som hon alltid är. Det gör det lätt och svårt att sätta igång. Lätt för att det bara är att sätta igång att rida och svårt för att inte göra för mycket. Visst blir hon också lite ”oriden” och finishen finns liksom inte där men man kommer dit så snabbt. Ja för den som har missat det så gillar jag den hästen:-)

Lilla ”Humpe” då? Han har fått bli ”häst” dvs gjort någon form av arbete två dagar på raken. Matte satte på kapsonen och longerade lite dag 1 och samma sak fast med vojlock och gjord dag 2. Svåraste momentet är att få på huvudlag utan att alla remmar fastnar i munnen! Han är helt otrolig på att få in ALLT i munnen. Riktigt slyngel faktiskt. I övrigt är han mest bara sansad och glad. Positiv till det mesta och koncentrationsförmåga som en fiskmås en sådär 15 sek i taget. Travar nästan ett helt varv och sedan ”oj där står husse”, travar vidare ett halvt varv ock så ”där var en fågel” oj, travar vidare ytterligare ett halv varv ”oj där står husse, HEJ!” javisst ja trava var det. Så häll vi på och man kan inte annat än skratta åt unghästar, vingliga, följer dit näsan pekar och kan verkligen vara fokusera på en sak i taget. Det är i alla fall roligt att börja lite med honom och han har vuxit på sig ganska mycket under den här perioden så vi tar det varligt där också. Måste säga att det känns vääääldigt låååångt bort att sitta på den där lilla saken:-)

Hade Reneé och hennes fina häst här igår på träning. De är kvalade till Flyinge som är i början av oktober så hon passade på att miljöträna och trimma lite. Han är verkligen jättefin och det ska bli så roligt att se ”slutprodukten”.. Han är ju bara 4 år nu så det är några år kvar att utveckla. Det är i alla fall en fantastiskt fin häst med otrolig mekanik när han kommer till så jag hoppas att de formtoppar lagom till Flyinge så att hon får visa upp något av hans register. Det är ju det som är grejen med unghästar man vet ju inte riktigt hur status är just den dagen. Hur som helst, han ska ju inte ”toppa” nu som 4 åring utan har många chanser kvar under många år men roligt i alla fall att kvala ner till Flyinge och ha möjlighet att komma till final. Jag tror på dem!

Det blir ingen längre uppdatering idag för schemat är lite späckat. Händer det nåt? Ja jag tror minsann det….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *