Hastigt men kanske inte så lustigt

2012-09-21

Tycker den här veckan gick så otroligt fort?! Detta trots (eller kanske tack vare) att jag nästan inte ridit, hmm konstigt. Igår red jag i alla fall. En stund på Russinet med träns på. Tänkte ta mig en opretentiös stund av lösgörande jogg på banan men hon var så himla fin, hög och känslig så det blev lite trimmat ändå. Dels gjorde vi några treor som kändes som om jag hade jättegott om tid. Det har väl aldrig hänt. Då bestämde jag mig helt plötsligt för att vi gör tvåor. OCH det gjorde vi, i alla fall tre st innan matte tappade koncepterna och började ”trycka iväg”. Jodå man kan minsann trycka iväg dem även i tvåor, undrar just hur våra ettor kommer att te sig:-)

Vi red bara i drygt en halvtimme och det kändes lagom för min bröstmuskel. Oooops där blev det en liten paus när Lina tog in Candy och Russin bestämde sig för att hon minsann skulle följa med så jag fick ut och jaga mina två ystra lösa damer. Riojan var lite brunstig så hon stannade hos killarna så henne fångade jag lätt. Russinet är ju matglad så med lite kraftfoder så var även den ysterpannan infångad!

Nåväl, bröstmuskeln ja, den mår ganska bra men fixar ännu inte någon riktig belastning och jag har utan att gå in närmare på det också mått lite konstigt i veckan så jag kom till beslutet att på måndag får Wieger rida Russinet. Ingen dum kompromiss faktiskt för då kommer jag att ha en mycket fin häst att rida på tisdag.

Riojan fortsätter att gå i tömmar och hon verkar faktiskt tycka att det är riktigt trevligt att få komma i arbete. Ca 15 min per dag nu i några dagar och jag märker inget på foten så jag trappar upp försiktigt. Förhoppningsvis är hon igång så att jag kan rida för Wieger på henne i oktober.

Hummus fick låna Russinet träns igår, det var lite för stort kan väl tilläggas men jag gör lite så att när jag ändå går förbi honom på gången när jag ska göra iordning Russin så passar jag på att tränsa honom eller slänga på sadel. Jag tror på att inte göra saker så dramatiskt för unghästar utan behandla dem mer som ”vuxna”. Om inte matte tycker det är konstigt att man sätter på sadel så då tycker inte unghäst heller att det är konstigt. Ja det funkar ganska bra tycker jag och han är fortsatt sansad när det gäller alla sådana saker så vi får se hur det blir när det blir dags att sadeltämja ”på riktigt”. Jag kommer ihåg när Riojan var liten, då gjorde jag jättemycket sådana saker med henne redan som föl och åring. Å andra sidan, första gången jag satt upp var barbacka och sedan ledde Daniel mig till hagen där vi släppte ut henne. Ja alla är ju inte riktigt som RIoja, det är ju fördelen med att få ha dem ”från början”.

Pix som jag köpte som 3 åring, honom fick man däremot lära allt. Han var så himla rädd för ALLT. Bara att svampa benen var en näst intill oöverstiglig uppgift, för att inte tala om när han hade täcke första gången. Ja de är verkligen olika de små liven.

Jag passade på att vattna i ridhuset idag när jag har kontorsdag. Skulle gå in och stänga av vattnet vid lunch för att göra klart efter och kommer in i tvättstugan där det forsar vatten från taket. Inte klokt vad många roliga tankar man hinner tänka när man hamnar i oväntade situationer. Första tanken var -regnar det in? därefter – men det regnar ju inte ute, därefter – men vi har ju inget vatten i taket och sedan började jag titta mig omkring. Slangen hade då fått ett litet hål och detta var precis i utrymmet mellan de två tvättmaskinerna så den lilla strålen sprutade på takbjälken och därifrån ”regnade” det ner på allt som låg på bänken. Jisses vad mycket vatten det kan bli av så lite på en ganska liten stund! Nåväl då blev tvättstugan ganska välstädad ändå, inget ont som inte har något gott med sig.

Nu tänkte jag ta fredagskväll och hoppas att alla får en riktigt trevlig helg. Jag ska tillbringa min som ”domarjävel” i dagar 2, en för ponny och en för stor, det ska bli riktigt skojsigt

Ha en skön helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *