Ute i kylan

2012-02-07

Det kan man vara på många sätt och för tillfället så är min fd torktumlare placerad där! Den valde att lägga av eller rättare sagt den tyckte det räckte att tumla runt och blåsa lite kalluft. NOT ACCEPTABLE sa jag och skenade till en större elfirma i staden och införskaffade en ny med många lampor, uppenbarligen en massa blink och melodier och en instrumentpanel på inte mindre än 5 språk. Så nu kan jag vad Jeans heter både på norska och finska. Undrar hur jag någonsin skulle klarat mig annars i livet?

I kylan har vi varit med hästarna också. Inte så himla kul men på dagarna har ju temperaturen gått upp så det gått att rida. Ägnade helgen åt att träna serier på åkern och gjorde en serie 3 or (7 st!!! på ett jättefint sätt. Tänk att det kan vara så enkelt när man inte behöver ta hänsyn till väggar etc. Igår red jag för Y och då kändes Russinet jättekonstig i början. Hon var inte PÅ som hon varit den senaste månaden utan faktiskt riktigt vältempererad för att vara hon. Bara det är ju värt att analysera! Sedan tyckte jag hon kändes ”truttig” i traven och undrade t o m om hon var halt men Y såg inget utan tyckte hon var jättefin när hon började pumpa i sin trav. Tränade mycket samling i galoppen med fokus piruetter. Vore ju för himla trist om hon inte skulle vara fräsch nu när säsongen snart ska starta. Vi får hålla tummarna att det var sviterna av att ha bytt underlag i ett par dagar och att det kändes lite i kroppen.

Uppfinnarjocke som bor på gården har fixat frostfritt vatten! Ja vilken superlösning han gjorde. Tog två gamla hjullastardäck med lagom hål för tunnorna och skruvade fast en frostvakt i varje och satte därefter i tunnan. Funakr suveränt även när det var 20 minus. Bra gjort!!! Kostnaden för mina Thermobar blev därmed 500 kr för frostvakter och lite skarvsladd. Super, super, super!

Har verkligen inte tid att sitta här och skriva. Ska göra klart lite kontorsgöromål och sedan är det programridning ikväll. Bra att börja träna domarögat inför säsongen.

Ha det gott till nästa gång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *