Undrar om det blir nåt?….

2012-10-25

Igår var vi några inbjudna ifrån UDS till UDS 🙂 Ja visst är det roligt att vi har samma förkortning på klubben som på Djursjukhuset i stan! Hur som helst var vi där i egenskap av ”lokala hästnäringen” och fick träffa sjukhus och klinikledning. Jag tycker det blev ett ganska bra samtal. Vi fick en dragning om UDS ”historia” i alla fall ifrån 2007 och vilka utmaningar de stått och står inför. Därtill fick nya klinikchefen berätta vad hans ingångsvärden är när han kommer till Uppsala från sin tidigare arbetsplats i Helsingborg.

Vi beskrev vad vi upplever när vi kommer till ”skolan” och hur vi ser på bemötande och problemlösning.  Många av frågorna nickades med igenkänning till och jag upplever att ledningen verkligen var öppen för synpunkterna OCH medvetna om problemen eller om man vill kalla det utmaningarna som ligger framåt.

Personligen tror jag ju aldrig att ”skolan” kommer att konkurrera med t ex Brunmåla som jag varit till ett antal gånger. Detta helt enkelt p g a storleken. Det är inte möjligt att få samma tajta schema/administration/personalgrupp etc på ett så stort ställe som på Djursjukhuset. Det innebär å andra sidan inte att de inte alls kan konkurrera om tävlingshästarna, tvärtom. Jag tror det finns många områden där de har specialistkompetens som de kan erbjuda men som de behöver hitta ett sätt att marknadsföra. Deras målgrupp och tjänster känns väldigt anonyma idag och jag vet inte om deras specialister alltid har varit så tillgängliga för den ”vanliga” kunden.

Det finns också ett annat problem för den stora ”institutionen” och det är just statligheten. När man under så många år (och fortfarande) inte behöver jaga intäkter utan endast har en kostnadsbudget att förhålla sig till så blir också kundfokuset lidande. Det är inte någon ”rocketscience” att räkna ut det utan ligger helt enkelt i sakens natur.

Jag hoppas och vill tro att skolan ska bli europas bästa djursjukhus och att vi fortsättningsvis också får så mycket samlad kompetens här OCH att jag i framtiden ska vilja anlita dem. Vi får se vad tiden ger.

I övrigt lite ”lugnt” på hästfronten. Russin har haft 2 vilodagar som sagt och igår fick hon gå i pessoan liksom fick Riojan. Idag får jag se om jag hinner jogga Russin en sväng innan det är dags för kommittémöte, Riojan får vila.

Nu samla ihop lite för em arbete

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *