Trött så in i….

2013-03-11

….hoppsan kan jag väl säga. Det är egentligen inget normaltillstånd för mig. Tycker nog att jag i grund och botten är en ganska energisk person med många saker på gång för det mesta. Nu är jag dock så trööööött. Verkar i och för sig dela det med många så jag har lite teorier vad det beror på. Dels en tråååkig och solfattig sommar, en riktigt jobbig och snörik vinter, en fördröjd vår som inte på något sätt aviserar sin ankomst och en skadad häst som suger must och ork. Ja det tillsammans med att föregående år innehöll lite för mycket sorg och trassel samt väldigt mycket jobb och väldigt lite semester i somras kanske är förklaringen. Jag håller tummarna för att det vänder snart. Tror att om det bara kommer liiiiite värme så kommer också jag att pigga på mig.

Tränade som sagt i onsdags för Y och det var riktigt roligt. Rioja är lite svår på kandaret då hon gärna ”tippar framlänges” svårt att förklara men det är så det känns när man sitter på. När jag ridit en stund så förstod Y precis vad jag menade och vi gjorde lite övningar för att få henne att hålla nacken uppe. Hon har ju lätt att blir väldigt rund och ”ballong” -aktig. Dvs hon blir lååångsam och kliver stoooora steg istället för att komma framåt. Det är också vad som kan hända på tävlingsbanan om hon blir lite spänd så för mig handlar det om att få henne kvick och framme till bettet. Hon är ju så himla mycket lättare att rida på träns, alltid lätt i handen och med kandaret känns det lätt ”för mycket”. Lite synd att man inte kan få ha fri betsling i de högre klasserna utan att man måste skicka i kandaret. Hade gillat att få rida MsvB och högre på träns med henne.

Hur som helst så gav vi oss också på bytena eller framförallt det svåra. Nu ändrade vi lite taktik och böt och böt och böt och böt. Detta för att avdramatisera kanske mest för piloten:-). Kom underfund med att jag måste sitta mycket ”tyngre”, det är verkligen inte något jag håller på med för Wieger där det handlar om lätta, lätta hjälper och lätt, lätt sits. MEN det blev så himla mycket bättre när jag klämde ner rumpan i sadeln, då höll hon bakdelen efter marken, glömde förvisso att byta i fram ibland men det är ett mindre bekymmer. Framdelen är jag säker på kommer med bara hon kommer underfund med att hon ska hålla sig på marken med bak. Så nu krymper tiden fram till första start, har för säkerhets skull anmält både till MsvC och MsvB så att jag kan välja den ena om jag inte tycker att vi är färdiga och jag tycker väl att man ska kunna göra bägge bytena innan man åker ut på tävling. Så vi får se.

Fick dricka lite bubbel för Kin i helgen som lyckades vinna i sin andra start i StGeorg för året. Denna gång i Fagersta med den fina fuxen, jättefina procent fick hon också så stort grattis till dem! Mellon var ju inte mycket att dricka bubbel till, förskräcklig låt vann men vi och vårt sällskap var i alla fall Mello-fina (vissa mer än andra) och därtill fick vi äta och dricka gott och skratta massor. Det behövdes i kylan då var vi i alla fall varma inombords.

Nu ska jag om en stund ha träning så ni får simma lugnt där ute i kylan och skrapa rimfrosten från mular och näsor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *