Tröööögt

2012-01-04

Tänk vad jag inte tycker om januari. Faktiskt är det den månad jag tycker sämst om på hela året. Man skulle kanske tycka att november eller december ska ligga risigt till men jag avskyr verkligen januari. I november och december har man liksom lite mys att se fram emot. Det är mysigt att tända ljus, äta gott lyssna på julskivor etc. Men när man så passerat nyåret så är i alla fall jag färdig med ”mullvadsstuket”. Jag är urless på mörkret som suger all energi ur mig. Det märks inte ett endaste dugg att det vänt och är några minuter ljusare varje vecka. Jag tror vi är uppe i 10 minuter och det märks verkligen inte. Nej fram för ljusa morgnar, skira gardiner och tulpaner i massor! Jag har förvisso ff granen kvar inne för jag tycker den är fin med sin belysning men i nästa vecka åker den också ut för i år. Det är förvisso inte så långt till februari och då börjar åtminstone jag märka en skillnad i ljuset på dagarna, åtminstone så att man känner lite hopp. Imorse tyckte jag det var direkt tröstlöst när det inte bara var mörkt (läs becksvart) utan det dessutom spöregnade på TVÄREN OCH blåste.

Nåväl nu har jag gnällt av mig om det. Har suttit på möten hela dagen. Det var de enda denna vecka och det var väl ok för att komma upp i tempo något. Jag har ju inte riktigt varit ledig under mellandagarna heller och en semester hade verkligen inte varit fel. Nu blir det inte någon sådan under överskådlig tid så man får göra det bästa av rådande situation. Hästarna är pigga i alla fall. Faktiskt som några varianter av vilddjur ska jag säga. Tjejerna går mer ihop nu. Candy vågar stå bredvid Russin och Rioja så hon är med i gemenskapen på ett annat sätt. Igår såg jag t o m Rioja och Candy äta på samma hö hög! De verkar gilla varandra och har som ston så ofta gör lyckats dra igång varandra i lite brunst. Det gör att mina två är lite extra snurriga och jag vet inte riktigt hur Candy är men hon kanske är lite snurrig till vardags också:-). Piggheten sitter i vid ridning också. Rioja hade t o m svårt att skritta fram på lång tygel härom morgonen och det kan jag säga att det är inte var dag det händer. De fick nya pjuck igår och idag säger deras matte att nix pix jag tänker inte rida. Är trött och less efter en regnig och mörk dag då jag suttit i möte så jag har ingen inspiration. Jag sparar det till imorgon bitti då allt är så mycket ljusare:-)

Ja det blev sannerligen ett riktigt gnäll inlägg men det var liksom en sådan dag, ha det bra i mörkret!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *