30 år senare!

2015-01-26

Det är inte så många saker som man tycker att man har lång erfarenhet av men nu börjar jag komma i den åldern så jag har massa erfarenhet av många saker:-) Ett av dem är att köra bil och ha körkort. I fredags gjorde jag slag i saken och tog den utökade B-behörigheten så att jag får dra tungt släp. Det var i sig inga konstigheter men det som kändes riktigt konstigt och gav ordentligt med anspänning var att ha någon i högersätet som ska tycka om hur man kör! Detta ungefär 30 år efter det att jag tagit körkort. Normalt sett så har man ju inte en opponent i bilen (förutom mamma dåWink) så att köra och under tiden bli granskad tyckte jag kändes lite jobbigt.

Jag tog en del snabba beslut under körningen som jag undrade vad han skulle tycka om och jag tycker nog att backandet gick ovanligt dåligt. Jag är faktiskt rätt ok på att backa med släp men det är skillnad på en liten enaxlad släpvagn och hästsläpet som är boggie. Hur som helst det gick bra och jag har nu mitt ”nya” körkort. Det känns i alla fall väldigt bra att ha det gjort vilket innebär att man blir lite mer flexibel när man ska välja bil nästa gång.

Hästarna knatar på, ingen är väl direkt i tävlingstrim, eller kanske det är matte som inte är det. Men de är ganska igång och arbetas mer som underhåll än som trimmande. Jag går ju troligen inte ut i någon tävling förrän i april? Så fram till dess är det ju ff en stund. Lille Humpis och jag har för tillfället något av en kamp om lösgjordheten. Han har lätt att trycka sin nacke uppåt och tycker om att gå med låååång hals. Det i sig är ju bra men det får ju inte ske på bekostnad av lösgjordheten så nu knådar vi lille måsen så mycket vi kan. Det märks att han kommit in i en annan fas och att han håller på att bygger upp muskler runt armbågen som varit utåtroterad så det tar lite längre tid för honom än för en annan unghäst som fått vara ”rak” i benet. Det märks i alla fall skillnad och jag har mer planen om hur han ska se ut och vara om ett år. Det tar lite tid att bygga om kroppar.

Russin är tokmajsa, tänk att hon är 18 eller som hon själv hellre uttrycker det 1,8 år! Hon är i alla fall superpigg och igår fick Daniel rida. Hon ser jättefin ut men skulle kunna ha en växel mindre, det blir lite lättare att rida då. Själv fick jag låna Rioja och hon var superfin och superpigg. Lite jobbigt att sitta på bakbenen längre stunder men lägger man bara in mikropauser så funkar det bra. Hon har en härlig passage! Hon får sånt härligt moment i sin passage och den rullar liksom genom hela kroppen. Ja vissa dagar är det roligare att rida än andra och framförallt denna tid på året.

Gjorde en riktig fadäs i lördags morse. Vaknade vid 06.30 och kikade på klockan, blev otroligt besviken att den redan var 06.30 då jag kände mig riktigt trött. Gick ner och fodrade hästarna och sedan upp och satte på kaffe. När vi så satt och åt frukost så tittade jag på klockan och såg att den var 06.32????? Det innebar att jag inte alls gått upp 06.30 utan 05.30 och sett helt fel på klockan. Då blev jag besviken och insåg samtidigt varför jag känt mig lite trött. Ok att inte ha sovmorgnar på helgerna men att kliva upp 05.30 känns lite onödigt när man inte har något speciellt planerat. Hur som helst vi fick mycket gjort och var klara med både stall och ridning när kl var 10.15Laughing, tänk vad en liten gumma kan gno!

Nu i språng mot en intensiv arbetsvecka, ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *