Nytt försök

2014-01-07

Nytt år och det börjar lika intensivt med bloggande som det förra avslutade:-) Vi får se om jag blir bättre under året. Hur som helst nu är alla helger över och oxveckorna börjar. Jag har lite blandade känslor inför det så jag har varit oerhört trött under ledigheten. Lite halvförkyld och ryggen packade ihop totalt. Så lite rehab på ryggen och ridning och så mycket vila som jag hunnit med. Skönt med ledighet och jag hade nog kunnat fortsätta i ytterligare någon vecka:-)

Humpen står fortfarande i egen hage. Det går bra förutom intaget då han förvandlas till en rabiat unghäst som kan hoppa både på bakben och framben och ett ben och….. Ja jag tänker då ofta på den bild någon la ut på facebook där det stod ”So you play football? That´s cute!”. Tyckte den var så himla bra och när man ser några hundra kilo in action så inser man att den här sporten är onekligen lite farlig ibland.

Russin börjar komma igång, allt eftersom min rygg är lite bättre så blir också hon bättre. Har också ändrat lite på kandarbetslingen och det verkade fungera bra, vi får se hur länge. Har ridit henne på träns under de senaste två veckorna och det har varit bra. Det finns väldigt liten marginal för att ”fuska” då så mycket grundarbete som in sin tur lett till lite lydigare och lite mer lösgjord häst. Januari är annars inte Russins tid på jorden. Eller så är det just det som är. Hon är liksom lite hysterisk i januari av någon anledning. Konstiga brunster och inte har det blivit bättre med Fighter i stallet. Men trots detta så har hon ännu inte hoppat in i den totalt hysteriska bubblan så det kanske blir lite bättre i år.

Rioja ser verkligen jättefin ut! Har ridit henne ett pass och det är nästan så man vill fälla en tår. Hon är så fin och så mjuk och ja helt enkelt konserverad. Tog henne på tömmar en dag för att se ordentligt från marken och vi både piafferade och gjorde lite passage. Det låter kanske avancerat på en häst som är under igångsättning men för henne är det liksom ingen grej. Det är ganska naturliga rörelser som hon har lätt för och vi gör det bara under väldigt korta pass. I övrigt har Daniel ridit henne och han är glad som en speleman varje dag vilket jag förstår. Ska försöka få låna henne idag:-)

Vad har vi mer gjort då under helgerna? Jo vi har varit på hockey, sett Almtuna hemma. Det var första gången för mig (inte på hockey men i Uppsala). Jag är ju som jag tidigare sagt lite idrottsnörd, tycker det är jättekul med de flesta sporter (bortsett från backhoppning) och det var riktigt roligt att se hockey live för en gång skull. Får se när vi tar oss iväg nästa gång. Lite besök under helgerna, god mat förstås och gott att dricka hör ju till. Hunnit läsa lite av julklappsböckerna och sett någon film. Har haft huset ganska fint städat och fixat lite ute efter trädfällning etc. Ja dagarna går oavsett om man tycker att man gör så mycket eller inte. Känner mig faktiskt lite piggare nu än innan jul och när jag trampat igång igen så känns det säkert riktigt bra. Tänkte att jag inom någon vecka ska börja titta lite på säsongen, jag ska ju få planera den alldeles utan att ta hänsyn till några andra uppdrag vilket ska bli jätteskoj. Kanske t o m ska kunna ägna någon helg åt att åka och hälsa på vänner och bekanta, det vore väl en skräll:-)

Nåväl, lite kort rapport, får se om jag blir lite bättre med rapporteringen under januari än i slutet av förra året

God fortsättning på er alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *