Tidig ranking?

2013-07-02

Upptäckte nu i helgen att Equipe har lagt till något som de kallar för ”Bästa” i startlistorna. Diskuterade detta med några stycken och kunde också konstatera att resultaten inte stämde,i alla fall inte om man slog mot TDB. Personligen har jag väl inget emot att skylta med bästaresultat i listorna men som domare är jag verkligen mer tveksam. Det blir på något sätt en indirekt ranking redan innan klassen startar och är det dessutom inte de riktiga resultaten där så blir det ju fel.

Jag skrev till Equipe för att fråga om syftet och varför inte resultaten stämmer. Svaret jag fick var att de tyckte att det blev mer spännande och att de tar resultaten från Equipe Online. Jag tycker att dressyrsporten har ett problem med sin bedömning. Det är svårt att få den rättvis det vet vi alla som håller på men jag tycker att vi ska försöka ”skydda” domare från så mycket intryck och möjliga förväntningar som möjligt inför tävlingsmomentet.

Det säger sig självt att om man som domare står och tittar i startlistan och ser ”där är en 70 procentshäst och där en till” så är man inte mer än människa och har förmodligen en omedveten förväntan när det ”bra” ekipaget äntrar banan. Min tro är att alla domare vill vara opartiska, vill vara rättvisa men att alla också blott är människor och kan påverkas vare sig de vet det eller inte. Så jag tycker att dessa resultat ska flyttas någon annanstans på Equipe så att de inte blir så iögonfallande. Det är ju troligen inget stöd för någon tävlingsryttare som har god koll på vad det egna bästaresultatet är. Är jag dessutom intresserad av att se vad mina konkurrenter har för resultat så kan jag ju få fram det via TDB så nej. Jag tycker verkligen inte att detta var en bra funktion och ger inget mervärde i en sport som redan är så mycket debatterad och diskuterad.

Ha en skön sommardag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *