Tempoväxling

2011-08-11

Som ryttare är man bekant med tempoväxlingar. Tycker att 90 procent av all träning går ut på just det. Olika tempon och olika eller lika form i en oändlig massa kombinationer. Jag har verkligen blivit bättre på det med åren tycker jag. Det slog mig idag att även livet i övrigt består av en hel massa tempoväxlingar. Har precis varit i en period där tempot är avsevärt lägre och där det inte växlar så mycket. Jag märker det på med vilken hastighet jag planerar, rör mig, hanterar måsten (helst inte) och tänker (eller inte alls om det är möjligt).

Nu är jag tillbaka i full snurr i jobbet igen. Å jösses vilken tempoväxling det blev när dagarna fylldes med möten. Det är både på gott och ont. Perioderna emellan måste nog vara långsammare om man ska kunna orka det höga tempot. Jag förstår nästan inte hur produktiviteten kan gå upp så till den milda grad som jag märkt de senaste dagarna. Men det är klart, högt tempo genomsyrar inte heller alla dagar. Runt kl 15.00 varje dag så har jag en tempoväxling, tyvärr åt fel håll för då blir jag SÅÅÅÅ trött. Det har alltid varit så att runt 15-16-tiden så skulle jag nog må bäst av att sova en stund. När man är ledig så är det en enkel sak för då är det verkligen bara att ta sig en tupplur. Lite svårare tycker jag det är när jag har möten, tror att det skulle uppfattas direkt otrevligt om jag tog mig en tupplur så där mitt i och speciellt om det är så att jag håller i mötet.

Som väl är så växlar tempot upp igen någonstans runt 16.30 och sedan har jag ganska god energinivå fram till 22.00 för då går verkligen tempot ner tillsammans med energinivån.

Intressant är det i alla fall hur olika tempon man kan hålla i olika lägen och jag tror att jag uppskattar de lugna perioderna mer just för att jag har så högt tempo däremellan. Lite Yin och Yang misstänker jag

Så fullt tempo mot helgen och lycka till önskar jag alla oss som ska starta vår höstsäsong nu.

Må tempot vara lagom och bärigt, form god (och i vissa fall rund:-)) och må vädergudarna vara med oss!!!!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *