Tänk om…

2011-08-03

…det alltid vore sommar? Ja det vore förmodligen inte så skönt men just nu så tycker jag verkligen att sommaren ”is da shit”! Det går så mycket snabbare med allt. Det är lång ljusa dagar morgnar och kvällar och man hinner med så mycket mer. Undrar vad det beror på? Det kan omöjligen vara så att det tar så mycket längre tid att klä sig på vintern även om det ska på med långkallingar, extra strumpor och kängor. I ärlighetens namn kan det inte ta mer än någon minut extra. Jag tror det är upplevelsen av tid kombinerat med att vissa saker helt enkelt är enklare.

Ta bara stallet. Hästarna är ute mycket mer förstås och hela stallet var klart i morse redan 07.45. Hästarna är ute på ”sätern” och det är också något alldeles speciellt. Jag tycker det är så obeskrivligt mysigt när man ser hästarna bara vara hästar. Jag vet att jag skrivit om det tidigare men jag kan inte nog understryka att jag tror det är viktigt att känna in hästarnas välbefinnande när de verkligen bara är hästar. Igår morse red jag bägge innan värmen hann smyga sig på (eller nästan i alla fall den kom ju redan 08.30). Jag gjorde 7 serier med Russin blandat 4or och 3or och för första gången så gjorde vi inte någon miss en enda gång! Jag tror Piloten börjar komma på det:-) Under dagen så kom Anna och bägge hästarna är genomgångna och faktiskt inga reaktioner någonstans. Jag hade i och för sig blivit förvånad om de hade haft det då de känts så otroligt fräscha nu.

Hade ett par lektioner igår också och måste bara nämna Kaprifolen, jösses vilken trav hon börjar få! Det är så himla roligt att se att jobbet som de lagt ner börjar sätta sig, återstår ”bara” att få med sig detta nya på tävlingsbanan men vad bra det kommer att bli! Hon var också jättefräsch när Anna kände på henne och det var vi inte heller särskilt förvånade över. Roligt att det går att rida dem friska!

Igår kväll var ytterligare en sån där underbar sommarkväll, vi passade på att grilla lite så att Anna också skulle få något i krävan. Det blir ju riktigt långa dagar för henne när hon är här med alla hästar som kommer för behandlingar men jag tror (vet) att hon tycker det är roligt och framförallt då det är så många med bra resultat. Idag är dag två för behandlingar så det blir lite snurr i stallet ikväll också.

Daniel har börjat jobba den här veckan, jag jobbade ju v29 så tanken är att jag ska ha semester denna vecka också. Jag ”smygjobbar” lite dock. Mest för att förbereda inför nästa vecka när allt drar igång på riktigt. Det känns bra att vara lite förberedd i alla fall så att man inte får så lång startsträcka. Annars fördriver jag mina dagar med fortsatta små förbättringsprojekt. Jag har verkligen inga som helst problem att omsätta tiden, tror att jag skulle kunna fortsätta så här i ytterligare någon månad! Till veckan kommer vår bästaste VVS-kille och fixar vatten in till toaletten i stallet och sätter dit en vattentoalett. Vi har ju fixat det rummet nu så det ska bli jätteskoj att få det klart. Väntar på leverans av klinkers till tvättstugan, det skulle ha kommit i förra veckan redan men leverantören har strulat till det. Ska också göra lite ytterligare små förbättringsarbeten när det gäller vattnet i stallet, fixa lite kranar för avstängning på lokala delar, allt för att göra det lättare under vinterhalvåret och undvika att det fryser. Det känns skönt att ha kommit i det läget nu med hela anläggningen så att alla ”stora” saker är byggda och gjorda och det är mer roliga saker som återstår. Allteftersom så fixar vi de utrymmen som hittills inte varit prioriterade och det blir riktigt fint.

Nu ska jag ”smygjobba” lite, sedan tror jag det blir baden-baden på däcket med en bra bok, har börjat på den senaste Grisham boken och jag läser den omsorgsfullt och så långsamt som möjligt för att den ska räcka länge!

Som sagt sommar – det är verkligen grejen!

Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *