Talanglös

2011-01-18

Morgonen började med att konstatera att det var svallis över hela gården. Ringde till världens bästa Mats som kom med sin lastare och sandade runt hela gården. Hurra säger jag bara för Mats! Det som var skönt var dels att det var varmt igår, både för hästar, ryttare, åskådare och Wieger och att all snö hade lämnat ridhustaket så slapp vi det störningsmomentet. F ö kan snön få försvinna helt för min del. Är ganska ”mätt” på snö nu kan jag säga!

Men åååå vad roligt det var igår att träna igen! Och ååå vad otroligt talanglös man är ibland. Red Rioja först och hon är så himla rolig nu. Positiv och arbetsam och inget stök. Micke har fått bra ordning på hennes fötter också så de ser bättre ut än någonsin. Jag var så nöjd med traven, galoppen och skolorna så jag tyckte nog att det räckte för denna gång. Men se tji på mig för Wieger han vilar inte på några lagrar han inte. Med tanke på att hon var lite tjurig förra gången så tyckte jag nog att vi kanske skulle vara nöjda med utvecklingen på ca 1 månad men Wieger tyckte att vi skulle börja träna galoppiruetter. Hoppsan tänkte jag nu blir hon nog förbannad för att det blir jobbigt men det var faktiskt ingen fara. Hon tyckte det var tungt och jobbigt och la av galoppen några gånger men hon blev inte arg. När jag sedan galopperade vidare så hojtar Wieger ”flying change”. Å då tänkte jag verkligen, hur ska det gå till? Har ju faktiskt aldrig provat på henne efter det att hon gjorde ett par helt klockrena byten som 4 åring:) Det var naturligtvis inte med mening. Jag har liksom inte kommit dit då bjudning och galoppkvalitet inte varit så att jag känt att det varit naturligt att prova.

Hur som helst så gör man ju som magistern säger. Ja jisses så mycket instruktioner och gap det blev. Lite talanglös kände jag mig men skrattade faktiskt mest över det ofullkomliga i bytena. Stackars Riojan förstod inte alls vad hennes matte höll på med som hon vrickade och trickade på ryggen. Jag lovade Wieger att jag ska lägga energi på detta fram till träningen i februari så då jäklar ska vi visa att vi tränat byten:)

Sedan var det Russinets tur. Hon är lite brunstig nu och då blir hon ju gärna lite extra taggad. Det som är skönt nu är att jag känner att jag har henne under kontroll även när hon är lite extra på. Vi körde igenom grunden och sedan satte vi ett par galoppiruetter som var helt ok. Därefter körde vi lite byten med henne också. Han vill ju så gärna att jag ska göra seriebyten. Talanglös igen! Vet inte riktigt varför jag gör det så himla komplicerat. Vi tränade enstaka byten en hel del och jag gjorde om hjlälpgivningen lite och hon bytte verkligen jättefint. Samma sak på henne, undrar varför jag gör så mycket. Blir till att träna på att göra mindre, små hjälper och mer förberedelse. Då tror jag inte heller att seriebytena kommer att vara några problem. Gjorde faktiskt en serie igår i alla fall! Däremellan gjorde jag några riktigt fina enstaka byten. Sedan knackade han henne lite på benen och jisses som hon kan trava! Daniel var med och filmade igår och det var så roligt att se. Ska se om jag får tid att lägga ut någon snutt på webben ifrån träningen. Fram till dess får ni hålla tillgodo med lite bilder från passen samt bilder på ett annat av våra gårdsdjur.

See you later!

Riojan lite lätt svettig travar av

Anna i färd med ett luftigt byte! Kolla frambenet

Instruktion a la Wieger, undrar om Sara förstår?!

Korre på väg mot sin utsiktsplats!

Korre framme vid målet, pust hann innan katterna såg mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *