Super, super ridlycka!!

2011-06-20

Men himmelska makter vad otroligt roligt det kan vara att rida!!!! Precis som det kan vara urtrist och frustrerande men en sån här dag så förstår jag varför jag harvar runt dag efter dag och månad efter månad för att inte säga år efter årWink. Idag var det Wieger träning. Började med Riojan som liksom Russinet fick en vilodag igår då jag inte åkte och tävlade. Kändes som att den vilodagen var precis vad som behövdes. Hon var pigg och på och jag hade mina nya ”mördarsporrar” istället för mina ynkliga ponnysporrar. Inte utan att jag undrar varför jag envisats med dem?? Eller jag har inte funderat över det alls faktiskt men kom på att jag nog behövde vässa till det litet då hjärtehästen ibland faktiskt bara skiter i mig.

Hur som helst så var det kandaret på och mina nya sporrar. Hon dansade och dansade igenom skolor och samling och vi fick till både något som liknade galoppiruetter och faktiskt två rena byten. Försökte först en gång i ena varvet då hon blev hög och slog mot ytterskänkeln men bytte i alla fall och en gång åt andra hållet då hon bara bytte fram. Körde på galoppen lite till och fixade sedan ett rent åt varje håll! Då var både jag och Wieger nöjda och vi slapp galoppera som furier med en rytande Wieger efter oss för att göra byten vilket i sig kändes som en seger. Fina fina Riojan, hon börjar bli riktigt bra, håller tummarna att det håller trots vanliga skor.

Sedan var det Russinets tur. Wieger sa – har du en utebana? – Javisst, sa jag. -Varför är vi inne då? sa han. – Ingen aning svarade jag och lämnade ridhuset. Väl på plats på utebanan med Wieger sittande på en pall i mitten så började vi med traven (efter det att han hissat upp betten igen:-)). Men jisses som hon travade. Vi lekte fram och tillbaka med samlad trav, passage över i mellantrav tillbaka till passage och hon dansade, dansade och dansade. Just sådär som bara Russin kan vara med all sin kraftfullhet. Hon var PÅ men på ett otroligt bra sätt. Inget annat än tryck i handen, nacken högt och dansade. Hon dansade igenom skolor såväl på långsidor som diagonaler. Fortsatte sedan i galopp och samla och öka och hon bara jobbade och jobbade. Red slutor i galopp med efterföljande byten, luftiga lugna och fina. Samlade galoppen och gjorde piruetter till höger och vänster och hon bara sitter och lugnt vänder sig. Hon är så starkt och så häftig när temperaturen i hennes huvud är som idag. Fortsatte med min akilleshäl serier! Gjorde en första i vart 4:e och den gick bra! Sedan fortsatte vid med vart 3:e och vi gör dem i vart 3:e men jag trycker iväg henne allteftersom i serien. Jag måste verkligen lära mig att bli mer kylig och våga lita på att det händer fast att jag inte trycker. Vet inte riktigt hur det ska gå till men repetition är inlärningens moder.

Idag kan jag tycka att det var synd att jag inte fick starta igår. Å andra sidan var det kanske precis en vilodag hon behövde efter en ganska intensiv träningsperiod för så otroligt lätt hon var idag.

Jag var supernöjd och Wieger var lika nöjd och berömde både henne och mig och sa till mamma då mamma sa ”good girl” till mig när jag gick förbi ”and a fantastic horse!”. Han fortsatte och sa till mig att ”this is a superhorse and you just keep on doing the tempies everyday and soon you are in the highest competition”. Riktigt så tror jag inte att det är men det är roligt att han tycker att jag och häst har utvecklat oss och första steget är att nu våga rida MsvA. Som sagt målet är augusti och man måste ju blöta fötterna även i de klasserna så det blir säkert spännande.

Nu ska jag samla ihop mig för ett eftermiddagsmöte och sedan försöka lagra minnet av dagen så att jag kan starta på samma nivå imorgon!

Tjingeling!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *