Sommar?

2012-03-22

Nej inte riktigt men det är i alla fall riktig vår! Fantastiskt vilket väder, hoppas att det inte blir alltför stora bakslag nu när det äntligen är ljummet i luften. Ett av det säkraste vårtecknen är att Bob är ute! Dvs han är inte bara ute på trappen och luftar sig i ett par minuter utan han går över hela gården och kommer ner till mig på kontoret. Då är det vår på riktigt. Jag är lite orolig just nu när han är ute, Bob är ju inte så snabb och han är definitivt en väldigt snäll katt. Just för tillfället har vi en riktig marskatt som stryker omkring. Den har visat sig av och till sedan förra sommaren och den är aggressiv. I alla fall på andra katter. Grannens katt (som också är en slagskämpe) har gjort ett flertal turer till veterinären de senaste månaderna. Senast var den biten på 15 (!) ställen och ganska illa däran. Min lilla bob är ingen slagskämpe utan lägger sig platt och det verkar inte den här äckliga katten bry sig om. Arg blir jag på den och ännu argare på dess ägare som inte har kastrerat den. Tänk så mycket mindre bekymmer det skulle vara om kattägare tog sitt ansvar och kastrerade sina katter. Det kan väl ändå inta vara så att alla ska gå i avel.

Jag vet inte riktigt vad den gör här för mina 4 katter är ju alla kastrerade så de är varken intresserade av att para sig eller slåss. Vi får se om man lyckas ta den någon gång så får vi se vad som händer, den är ju skygg som en skugga också så den springer så fort man närmar sig.

Red bägge mina fina tjejer imorse och nu börjar det likna nåt igen. Trappar försiktigt upp Russin och hon har inte hostat eller väst något på de senaste passen så det verkar som om slemhinnorna långsamt börjar återställa sig. Pratade med min favvovet igår och han bekräftade mina teorier så jag och han är nöjda, vi har en plan. Lilla hästen är väldigt som vanligt och har trappats upp snabbare. Hon var riktigt fin vid morgonens pass. Det är ju också rena himmelriket att få rida ute till sol och fågelkvitter. Häst och ryttarlycka vill jag lova!

Har ännu inte kommit längre än till min dator och jobbat på. Ska försöka göra ett break för lunch och omklädning, kanske vore lämpligt:-) Ikväll är det sedan dags för Yogan, det ska bli jättekul och jag kommer att rapportera vad jag upplever både under det passet och framåt. Nu jäklar ska här andas, stretchas och slappnas av!

Om någon vet om det finns en lagom häst till salu någonstans så får ni gärna tipsa. Det får gärna vara en valack, snäll 7-11 år, väl grundriden, lagom gång, lagom hopp till en lagom ryttare som vill hoppa, träna lite hopp och dressyr, kunna rida ut i skogen etc. Det viktigaste är att den är lagom i temperamentet och den behöver definitivt inte ha en supergång utan ska helt enkelt vara lagom till ett lagom pris. Jag vet att det finns massor av sådana hästar men det är ändå ett ganska stort jobb att hitta dem så vet ni nån tipsa gärna

Mot vårsolen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *