Som förgjort

2014-02-14

Jaha så rusade tiden på igen och inget har jag skrivit. Denna vecka har gått i en rasande fart så jag har inte hunnit träna speciellt mycket. Därtill så skoddes hästarna i tisdags och vi satte andra skor, lite lättare och smalare med grepp i tån och möjlighet att ”glida” för att han ska få det så lätt som möjligt med sina bakknän. Allt väl till ett par timmar senare när jag tog ut honom ur boxen och då var han blockhalt vänster bak! Suck!

Så stackars hovis fick komma tillbaka, av med skon, gräva lite och konstaterar att vi har en blödning på precis samma ställe som i oktober och ömhet på samma sätt i hoven. Skumt?! Det har väl gått bra med de andra skorna som är tjockare och bredare och därmed skyddar sulan bättre men med den tunnare skon så blev det retat. Så nu fick han på sig en sula och sko och så är han bättre men inte helt bra. Känns lite konstigt med den där foten?? Vi var ju och röntgade den för säkerhets skull och det ser helt ok ut. Så nu får vi så sakteliga försöka hitta hur han ska vara skodd för att den där vita foten inte ska hålla på och spöka. Är jag trött på fötter eller? Nåja jag hann ju rida ett helt pass på honom:-) Om han ser ok ut så kommer jag att köra igång igen och så får vi sätta sula även på höger bak så att han inte blir låghalt.

Så ja krämporna är konstanta men å andra sidan så kanske foten också spökat under tiden eftersom detta kom fram när han kom närmare sulan. Nåväl framtiden får utvisa.

Fick i alla fall rida ett pass på min prinsessa i måndags och det var så himla roligt. Tänkte ta med henne för Wieger nästa helg så jag hoppas att hon vill hålla sig frisk. Russinet har fortsatt skött sig så tokmajsa perioden är kanske över för nu.

I övrigt har jag jobbat och planerat lite förändringar för framtiden. Ja man behöver göra det emellanåt. Så småningom under våren så kommer nog det också att falla på plats och bli bra men det kräver lite planering. Återkommer i frågan.

Nu en massa kvarstående jobb denna fredag.

Ha en riktigt trevlig helg och alla hjärtans dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *