Skratta eller gråta

2011-05-15

Ja gråtit har jag gjort de senaste dygnen så jag har en ständig huvudvärk. Fått många fina medkännande meddelanden från vänner och också bekanta som värmer otroligt. Tack alla för ert medkännande! Jag samlade ihop mig och så åkte vi på tävling med hjärtehästen. Hon har ju blivit lite riden i alla fall efter sin längre oplanerade vila men hon har känts fin även om det saknas lite uthållighet. Hade i alla fall planerat att rida en MsvC1 då hon behöver lite rutin och rida skulle jag ju göra i alla fall så det kunde lika gärna ske på tävling. Jag var verkligen jättenöjd med henne! Hon ställer upp fint på mig på tävlingsbanan nu trots att hon blir lite spänd och tappar lite energi i traven. Galoppen däremot var jättefin och reglerbar. Hon gjorde de finaste enkla byten jag någonsin gjort. Det var liksom bara en ”suck” tre stora skrittsteg och sedan mjukt in i galopp. Hon samlade fint i galoppen och jag börjar känna mig trygg på banan. Jag var helt övertygad om att vi skulle få bättre poäng än på Acka men se tji, vi fick sämsta poängen jag någonsin fått inkluderat då jag red henne när hon hade ont i rygg och bak så att vi sökte vet efter en tävling! Eftersom jag nu ägnat så mycket tid åt att gråta och en bedömning känns väldigt världslig och oviktig just nu så väljer jag att skratta.

Omdömet var ”låg i formen, sitter inte ihop i galoppen, slår med svansen”. Slår med svansen? Den kommentaren brukar jag inte ens få på Russin som använder svansen som en propeller! Ja jag vet inte om jag fick rätt papper:-) Om hon är låg i formen för en C1a kanske går att se på bilderna, jag var i alla fall otroligt nöjd med henne och hon var glad och positiv och då hade vi uppnått de mål som jag satt för säsongen.

Jag har kollat bilderna och jag vet inte men nog tycker jag formen är ok för en C1?

Förvända galoppen värd en 6a pga låg form och ”sladdar” – sitter inte ihop

Ökad trav är värd en 5:a för hon behöver sträcka mer och vara högre i formen

Slutan var tydligen värd en 6a då hon är låg i formen:-)

Ja ibland är dressyr riktigt roligt!

/A

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *