Skogens konung

2014-04-07

Lite lagom ”hästig” helg denna helg också. Har hunnit trimma på dem en del och de har känts bra. Tog Riojan på banan i lördags. Lite kärv i sidorna och lite för mycket flegmatisk för min smak. Så vi hade ett par diskussioner och sedan kom hon igång. Var hög och fin i formen och fick till riktigt fina ökade gångarter i både trav och galopp så det känns lovande. Tänkte att jag skulle ta henne varannan dag ett tag nu och Russin varannan. Russinet har också fått göra ett par pass både fredag och söndag. Konstigt nog så funkar serier riktigt bra nu och då faktiskt på träns. Hon är lite brunstig vilket gör henne aningens ”opålitlig” men förhoppningsvis så har det gått över till helgen.

Lille Humpen har fått gå lite ut tillsammans med Riojan i naturen. Det tyckte han var oerhört spännande och roligt. Tror han gick passage och piaff i 20 min innan han kunde koppla av och skritta:-) Ja det är ännu en sådan sak som blir lite eftersatt bl a för att vi har lite för dåliga uteridvägar. Så vi får väl träna på med lite uteritter framöver för hans allmänbildnings skull.

I övrigt har det varit 70 års kalas. Svärmor denna gång. Därefter städning och städning och så lite städning. Både av hus,  stall, foderkammare och ridhus. Fixat underlag och jagat dammråttor som var i storleken för att kunna anfalla. Men nu är de döda i alla fall, skönt!

Imorse så var det lite turbulent i stallet. Både Fighter och Russin for fram och tillbaka i sina boxar. Än stirrade de ut genom fönstret och än sprang de runt. Jag blev tvungen att titta vad de såg och javisst, som jag misstänkte så stod det tre älgar ute på åker. Två stora och en kalv. Russinet slets mellan maten och stirra ut genom fönstret och Fighter likaså. Han var så upphetsad att han faktiskt darrade i benen:-) Ja det var väl tur att de hade försvunnit innan jag tog ut dem annars hade jag nog fått jaga bort dem innan.

Nu väntar ytterligare en veckas arbete.

Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *