Sannolikhetslära

2011-01-11

ja inte upphör man att förvånas! Igår när bärgaren var och hämtade bilen som lät som en fiskeskuta så sa han ”det är tändspolen, vi hämtar 2 i veckan!” När jag sedan ringde till verkstaden för att försöka få något besked så berättade jag vad bärgaren sagt och kundtjänsten utbrast i ”inte på den här modellen, det är ju bra att bärgaren kan avgöra det så där direkt , fnys!”. Nähä sa jag då får vi väl se vad det är för fel då. Jag jagade sedan under dagen för att få ett besked och till slut dök jag helt enkelt in på verkstaden (eftersom de inte ville svara och inte ringde och gav besked som de lovat) och då hade de naturligtvis inte hunnit titta på bilen. Men ”det kan inte vara tändspolen, inte på den här modellen”. Nähä sa jag igen och kände att det kanske kunde kvitta eftersom det sammanlagda strulet för mig är detsamma oavsett om det är tändspolen eller om hela bilen har rasat.

Nu på morgonen så ringde de från verkstaden och sa ”din bil är klar”. Så trevligt sa jag, vad var det för fel? ”Det var tändspolen”. HEPP! Det får mig nästan att tänka på sannolikhetsläran a la Tage Danielsson. Med den emfas som verkstaden och kundtjänsten uttalade sig om tändspolen så var jag nästan benägen att tro dem men faktiskt bara nästan. Nåväl nu ska jag lämna tillbaka den fula vita lådan jag fick låna (som dessutom är manuellt växlad, känns konstigt) och hämta min bil och hoppas då att den ska purra som en liten katt igen.

Faktiskt är jag jättebesviken på bilen för att den gick sönder. Det är konstigt att jag ibland kan reagera så på ”döda ting” men jag kan verkligen bli otroligt besviken när nya, dyra saker helt enkelt går sönder på ett simpelt sätt. Vet inte om det är ett omen inför byte till nästa bil och vad det då blir för märke. Jag är ju egentligen väldigt nöjd med bilen men sådant här skapar förtroendekriser och smolk i bägaren så vi får se vad de nästkommande 1000 milen ger så får jag väl ta ett beslut sedan.

För den som inte tagit del av sannolikhetsläran så finns den här http://www.humorbrevet.se/viewjoke.asp?id=13528

Ja jag får väl lägga på ett kol om jag ska hinna det jag ska och dessutom hämta min bil med sin nya tändspole!

Simma lugnt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *