Same same but different

2013-02-04

Äntligen februari! Januari är nog min mesta ”hatmånad”. Det beror mest på att då har man liksom vänt blad och går mot ljusare tider men tyvärr märks det inte och därtill så brukar det alltid bli så himla kallt. I år var inget undantag så nu har vi äntligen äntrat februari och då vädrar i alla fall jag morgonluft.

Helgen har gått fort, det är ju redan över?! Fredagens på spåret vart väl ingen höjdare, var en svår omgång tycker jag och på fredag lär det ju inte bli lättare:-). Helgen har bjudit på lite ridning av yster unghäst! Han är rolig Humpen, han tycker verkligen att skritt är en helt onödig gångart, trav är liksom hans grej. Så nu tränade vi på lite fartkontroll. Lite start och stopp och styra. Igår så lyssnade han t o m på skänkeln så jag tycker han är riktigt duktig.

Riojan har varit förbannad med stort F! Hon går bra men i förrgår så tyckte jag att hon kändes matt?? Det var bättre igår, får se vad hon tycker idag. Det kan ju också vara så att hon får vara lite för mycket stilla. Isgata i hagen och inne halva dagen med Russinet kanske inte är bästa förutsättningarna. Därtill brukar hon vara ok när hon är brunstig men sedan när den går ur så är hon ofta ganska sur. Hur som helst så visade även matte lite humör igår under passet för att berätta att vi inte alltid kan ha diskussion om vad som ska utföras i träningssammanhang. Hon köpte det, inte godvilligt men dock. Jag hoppas att hon allteftersom vi trimmar igång igen blir bättre.

Annars har jag haft lite träningar i helgen, roligt med ekipage som vill och som tränar, blir nog bra framåt våren när de ska ut på tävlingsbanorna.

Själv tittar jag en del på tävlingar men tycker det blir lite bökigt innan Russinet kan få gå ut. Vill ju inte lämna henne själv i stallet och åka bort så vi får se hur säsongen blir.

Nu med språng mot veckans uppgifter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *