Så var det den tiden på året igen!

2015-12-01

Jag är ju välsignad med tre helt olika hästar. Det tycker jag är mest roligt och vissa dagar mer än andraWink. Just den här tiden på året börjar Russinet komma in i sin ”tokmajsa”-period. Dels för att det blir mörkt men också tror jag i alla fall för att det blir kallare. Hon är ju snart inne på sitt 19:e år men faktum är att det märks inte så mycket. Hon är ff tokmajsa men kanske inte riktigt lika länge åt gången. Idag hade jag möjlighet att rida på morgonen vilket jag tycker är skönt för då är jag lite piggare än sen mörk och kall eftermiddag. Eftersom vi igår hittade en böld i Humpes hov så gör inte han så mycket utan vi får hoppas att den kommer ut. Rioja är ju ff konvalescent efter sin stukning så det är gammeldamen som får motioner matte.

Rioja är för tillfället jättebrunstig vilket innebär att hon står i hagen och skriker när jag rider i ridhuset med Russinet. Russinet vill ju inte vara sämre utan hon springer till en början som en tapir med hög spänd nacke och ylar tillbaka. Det fanns en tid när jag tyckte det var riktigt jobbigt. Nu är hon dock mer skolad så den spänningen kan jag så småningom göra till lite bra arbete. Så jag väntade ut det en stund, arbetade sedan mycket i att ändra skritten från samlad till ökad till mellan till samlad. När det var på plats så tog jag lite trav och massor med övergångar med fokus på att vara rak och på bägge bakbenen och bogarna på plats och sedan kunde jag göra lite skolor med hyfsad kvalitet där hon inte blir stark. Det får verkligen vara målet en sån här dag att inte få henne i händerna.

Därefter körde jag lite galoppslutor alla Kyra (hon kan den kvinnan!) innanför spåret (vilket jag gillar och tillämpar mycket) och även på medellinjen. När det kändes ok så gjorde jag lite serier med fokus byten utan att hamna framstupa och bli stark och rytm snarare än antal steg. Funkade faktiskt riktigt bra och då kom jag också på vad Kyra sa dvs ”man får inte bli girig”. Det är nog så svårt att inte bli det men om man bromsar sig i tid så får oftast både häst och ryttare känna sig duktiga vilket vi gjorde idag.

Ja för att vara den här tiden på året och inomhus så får jag faktiskt vara riktigt nöjd med passet. Jag är som jag sagt tidigare mest bara glad att ff ha denna stora, energiska madam frisk och pigg och fortfarande så arbetsvillig. Jag hoppas att det håller i sig även under kommande år så får vi se var resan bär. Sedan hoppas jag förstås att jag inför julledigheten ska ha fler hästar att rida så inte hela vinterträningen blir skrutt.

Kändes lämpligt att lägga in Russinet i den ålder hon ofta verkar tro att hon befinner sig samt det mentala läge som jag ofta får uppleva under dec-febSurprised.

Ha en fin första december!

Världens finaste Russin som bäbis i fyrsprång!

Världens finaste Russin något äldre i fyrsprång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *