Ryckt plåstret!

2011-08-22

Nu var det gjort! Debuteni MsvA:1 och himlars vad roligt det var! Förvisso sämsta förutsättningar, lite brunstigt Russin, Jälla är inget favvoridhus, spöregn så det gick inte att rida fram ute i poolen. Alla som känner mig vet att jag inte tävlar i sådant väder men nu hade jag laddat så länge för debuten så nu struntade jag faktiskt i vädret och tänkte att NU ska det blir av!

Det innebar att vi var två i collectingring och fick rida fram ca 20 minuter på en 20 meters volt. Ja förutsättningarna var ju desamma för alla men lite tråkigt förstås att inte kunna göra en riktig framridning. Det syntes också på resultaten då jag tror alla led lite av att inte kunna rida igenom sin häst riktigt på framridningen.

Russin kändes ändå helt ok på framridningen. Väl inne på banan så rörde sig någon på läktaren och då sa hon ”tack och hej, jag tänker inte gå upp mot de där borden och domarna som sitter där”. Vi stod på bakbenen en sådär 4-5 gånger och jag tittade på Svalling och såg att han såg lite orolig ut. Han har förstås inte sett Russins finaste konster:-). Vi var dock i gott sällskap för Mads hade gjort samma konster på sin innan start och den har ju vunnit några StGeorg på 70% så jag kände mig inte allt för nedslagen:-). Hur som helst så fick jag lite styr på henne i alla fall och när vi fick startsignal så gick hon hela vägen fram även om det blev spänt. Var inget riktigt läge att försöka sparka igång traven utan nöjde mig med att vi kunde ”styra igenom” traven och hålla takten istället. Efter traven låg vi på ungefär 62% så det var ok. Sedan galoppen, där kommer ju alla utmaningar, galoppsluta och byte på medellinje gick bra även om hon slingrade lite efter bytet då vi skulle rida upp till den förhatliga kortsidan. Allt sker ju liksom mot domarna i detta program. Därefter piruetter och vet ni det gick riktigt bra, godkänt på bägge av alla domarna! Det var roligt eftersom det är en av svårigheterna i programmet och jag hade verkligen en überladdad häst. Bytena efter piruetterna som har suttit som en smäck på träning sprack denna dag, detta också för att de låg vid de förhatliga hörnen. Efter den andra piruetten så gjorde jag ett avbrott eftersom inte bytet kom igenom. Det går ju liksom inte att rida in i serien i korsgaloppEmbarassed. Red in på diagonalen och tänkte ”undrar hur detta slutar”. Började med första byteshjälpen, då krummade hon lite men böt, nästa byte kom och nästa byte kom och då blev jag så överraskad att hon lyssnade så vi fick till 4 byten och sedan blev det ett galoppsprång för mycket till det 5:e. Jag skrattade lite för mig själv mest för att jag blev så perplex över att hon ändå lyssnade på hjälpen trots spänningen. Det var jättenyttigt för mig att känna att jag kan påverka henne även under dessa förutsättningar och att de svåra sakerna i programmet är fullt genomförbara.

Det är lite som att rycka ett plåster. Roligt var att Svalling var det som hade henne bäst placerad, roligt också att han tyckte att hon går i korrekt form (han är ju något av en ”formfacist”) och roligt att det var bedömningsbart så att hon inte bara ballade ur. Vi hade för många missar i galoppen men det blev inga katastrofer och slutade på dryga 55%. I övrigt var det inte heller några speciella resultat så jag tror alla hade det ganska svårt och gjorde många missar. Jag var dessutom den enda debutanten i startfältet så det kändes ju skönt att inte vara 10 procent efter övriga som redan startat.

Nu riktar jag blicken framåt igen för nästa plåster som ska ryckas! Däremellan ägnar jag mig åt arbete, renovering/tapetsering av mormors rum (blir jättefint) och lektioner i parti och minut. Dvs livet är ganska mycket som vanligt och ja visst firade vi med champagne och skaldjur efter den regniga lördagen, man  måste ju ändå äta gott när man har möjlighet:-). Det kunde mina ständiga supportrar också vara värda efter att ha hållt tummar och tår och peppat inför starten. Tack mormor och Daniel!

Inte världens roligaste väder att vara pressfotograf i men några bilder blev det i alla fall. Stort grattis till Patrik Kittel också efter hans bragdartade bronsmedalj på EM, tyckte nog när jag såg ritten att han skulle haft silvret men han såg ändå riktigt glad ut så jag tror inte han grämde sig över det!

Sa jag förresten att I lööööv my RussinSmileSmileSmile

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *