Russin vs matte 1-0

2012-10-22

Ja den här sporten alltså! Jag har tränat så himla bra på sistone och tror inte Russin har känts bättre någon gång. Jag var därför så himla taggad inför gårdagens start. Nästan lite för mycket kanske. När jag red fram fick jag inte den där känslan jag haft under veckan, hon kändes lite laddad och också paradoxalt nog lite trött. Sådär som de kan bli precis i utgång från brunst i alla fall Russin. Hur som helst så kändes hon helt ok och jag var fylld av tillförsikt att jag hade lite verktyg med mig om hon skulle spänna till på banan. Hon brukar dessutom gå ganska bra i Lurbos ridhus så jag tycker att alla förutsättningar var bra.

Väl inne på banan så laddade hon på. Trodde ändå att jag skulle kunna ta till mina verktyg och komma till ridning. Men se Russin är en klurig häst och efter första volten fick jag kämpa för att komma åt sidan på henne. Rackarns häst, mina verktyg var helt plötsligt verkningslösa. Blir då lite förbannad samtidigt för jag tycker att hon utnyttjar mig på banan sådana här gånger. Öser på och blir stark. Ryggningen var ett skämt, häst i minst sagt framvikt som kastade sig på händerna och sa – JAG SKA BARA SPRINGA FRAMÅT, en 2a på den helt välförtjänt:-). En skickligare ryttare löser säkert detta men jag hamnar i tidsnöd och tappar ridningen när jag inte får något svar. Så ja 1-0 till Russinet den här gången. Men baske mig jag ska lösa det!

Jag tror att min räddning igår var att det inte är så mycket koeff i detta program och framförallt inte på öppnorna som blir svåra, slutorna funkar mycket bättre och framförallt diagonalslutor är mer vår grej, där gör det inte så mycket om hon laddar. Galoppen sedan var ok men hon kändes ff lite trött och ”lurig” så jag fick passa henne lite extra för att hon inte ska slarva med bytena. De känns ju väldigt säkra numer så något har i alla fall hänt. Fick t o m till dem över medellinjen som jag var lite orolig för då hon blev så stark. Det blir då väldigt kort fram till medellinjen i programmet. Ganska typiskt att jag tränat mycket på att få med bakdelen i höger galoppsluta och igår så hamnade den före i slutet:-)

Ja sammanfattningsvis så var jag ruskigt missnöjd. Poängen sa att vi har förbättrat oss 8 procent på en vecka:-) Detta är ju naturligtvis inte sant utan sanningen ligger någonstans mittemellan. Dock är det ff frustrerande att inte få poäng när det känns bra och få poäng när man helt saknar känsla. Tycker vi fick en relevant bedömning, Russin gör trots laddning och styrka ett antal saker tekniskt ok och vissa saker riktigt bra. Vi får betalt inte bara i poäng för skritten utan också för träningen tycker jag. Det är en lång skritt i programmet som var igår och hon gjorde den riktigt bra trots att hon laddade så. Det är väl kanske ett resultat av ”lydnads och skritträningen”.

Laget då? Ja Sara red först en jättefin ritt och igår var det synd att hon inte fick en rosett för det hade hon varit värd. Tove såg jag inte men hon var inte jättenöjd och min egen ritt upplevde jag bara och jag var ruskigt missnöjd men vi slutade på samma poäng 64,85 jag och Tove och Sara på dryga 65 så vi var väldigt jämna i alla fall. Någon av oss hade behövt klämma i runt 69 procent för att vi skulle haft chans på slutsegern i div 1 men tyvärr så ville det sig inte denna gång. Tycker ändå att serien har haft ganska hög standard om man ser till resultaten under alla omgångarna så det var lite ”hugget som stucket” vem som skulle ta hem det i slutänden. Det har i alla fall varit roligt att rida lag, trevliga lagkompisar som heja på varandra och peppar och stöttar, precis såsom lag ska vara. Därtill har det inte varit fråga om att försöka ”toppa” lagen utan mer inställningen att antingen vinner vi som ett lag eller så förlorar vi som ett lag. Det är också så det ska vara tycker jag, det bygger lag och klubbkänsla. Ja vi får se hur vi tar oss an uppgiften nästa år. Då är det nog inte Russin som ska gå lag utan planen var ju redan i år att varva med Riojan. Nästa år får sannerligen bli Riojans år.

 

Nu måste jag ila!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *