Roligast hittills

2014-06-16

Helgen bjöd på vackert väder och Wiegerträning. En bra kombination helt enkelt. Jag red Humpis och Rioja. Började med Humpe och tänkte att ni kan få se träningen i bilder. Jag var jättenöjd med honom. Jag var dock lite fundersam över Wieger? Han brukar ju vara ett under av positivism och vi red massor av mellantrav, öppna och diagonalsluta (första gången). Vi gjorde bakdelsvändningar (första gången) och vi gjorde enkla byten (första gången). Ja det var mycket som var första gången och trots att Humpen jobbade på bra och tar rättning och lär sig snabbt så var liksom Wieger inte riktigt nöjd. Hur som helst så var jag nöjd med hästen och innan jag skulle rida Rioja var jag in och tittade lite på annat ekipage. Då pratade vi lite jag och Wieger och han sa att han tyckte att jag var lite försiktig med hästen. Tja sa jag , det är ju en ung häst. Nä sa Wieger så ung är den inte, du måste jobba mer grundridning! Ja det tycker jag att jag gör sa jag men jag brukar jobba galoppen först för att ha mer lösgjordhet och lite mer tryck till travarbetet. Ja det är väl bra sa Wieger men du måste ställa mer krav. Ja men hur mycket behöver en 5 åring kunna säger jag? Ja men den är ju inte 5 säger han. Så tittar vi lite konstigt på varandra. Jo det är den visst sa jag, men var det inte den gamla hästen du red sa han? Nej sa jag, jag red 5åringen. Men herregud sa Wieger, jag tror jag är galen, jag trodde det var den gamla hästen. Jag sa ju till dig att den är som om den vore 4-5 år. Ja sa jag och jag tyckte nog mest att det var ett konstaterande eftersom han är just 5 (i juli dessutom). Vi skrattade gott åt detta kan jag säga. När Wieger väl kom underfund med att jag inte hade ”förstört” den gamla hästen utan att det var den unga hästen som blivit så välväxt så var han mycket nöjd med passet.

Jag är mest glad över att han inte började skrika piruett eller fourtempies under passet för som lydig elev hade jag säkert bara försökt och tänkt att ja ja nu vill han pressa oss vidare:-) Ja jag tror vi kommer att skratta gott och länge åt denna fadäs. Till Wiegers försvar ska jag säga att han har ju inte sett Russinet på över ett halvår och faktum är att Humpis och hon är inte helt olika. Mörkbruna och ganska runda i sin kroppsform med en högställd hals så om man har inställningen när man kommer in till träning att det är den ena så kan det säkert vara svårt att se att det är den andra. Nästa gång ska jag sätta lapp på dem så han vet vem som är vem:-)

Riojan var också med, fick endast ett raseriutbrott sedan levererade hon ett fantastiskt fint pass som avslutades med lite byten med olika många språng runt fyrkanten. Om jag fortsätter så så tror jag att det svåra bytet faktiskt kan lösa sig.

F ö så har den gamla hästen blivit av med sina stygn idag och benet ser jättefint ut. Hon ska få komma ut och promenera lite under kvällen och till slutet av veckan så ska hon minsann få gå ut i hage med sin syster. Då tror jag många hästar kommer att vara glada på den här gården och fotfolket också.

Nu lite bilder på Humpis som nog får ta hela misstaget igår som en komplimang:-)

Hans högra framben syns inte alls så mycket längre

Trav i massor och tänja på kroppen

Skänkelvikning och böööj på volten

Orka böja och samla innan ökning

Samlar lite och får lite tramp

Äntligen galopp

Mjuk och luftig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *