Ritualer

2014-01-31

När jag tittar på hästarna i hagen så kan jag slås av vad många ritualer det finns såväl bland människor som hästar.

Killarna har sina ritualer på morgonen. Släpper ut Lego och sedan Humpe varpå de går och dricker och sedan springer de runt böjda i någon form av liten volt och hänger i varandras rumpor tills någon släpper taget varpå de far iväg i galopp och så lite galopp och så lite mer galopp runt hagen. Sedan håller de på så en stund. Allegro går ut och tittar på dem. Mästrar dem lite när lunchen kommer men det brukar räcka med att flytta dem från en hög sedan orkar han inte mästra mer. Under eftermiddagen så tar sig ungkillarna en ny sväng för då har det samlats spring i benen. Oftast börjar det med att Allegro var lite sugen på att busa och biter då lite på Humpe som efter en stund springer bort till Lego och så hänger sig Lego fast i hans täcke och sedan springer de igen.

Så här är det varje dag. Samma ritual och konster om och om igen.

Det finns ju också en massa andra ritualer som vi människor och gärna tävlingsmänniskor ägnar sig åt. Vissa måste klä på sig i viss ordning. Andra måste göra iordning i viss ordning eller ha vissa kläder etc. Jag hade nog en del ritualer för mig förr när jag tävlade, sen blev jag lite äldre och insåg att det nog var prestationen och träningen innan som gav resultat och inte turtröjan. Tur är väl det för man förstår ju hur en tävlingströja skulle kunna se ut efter en så där 20-30 år?? Lite läskigt faktiskt.

I övrigt har jag nog inte så mycket ritualer för mig utan mer invanda beteenden som här om morgonen när Daniel ställt fel ”butt” utanför fel häst. Så jag gav Rioja Russins butt och viceversa. Det tog någon minut att komma underfund med det så pulsen hann gå upp när jag insåg att hon åt kraftfoder vilket hon verkligen inte får. Rioja var väldigt nöjd dock:-). På morgnarna så är det viktigt att jag inte egentligen behöver tänka utan allt går på autopilot och framförallt en morgon som denna då jag var trött intill medvetslöshet.

Jag hoppas att ljuset ska påverka energinivån till det positiva.

Nu är det dags för en annan ritual som kan vara spännande, intag av hästar:-) Russin håller inte på så många ritualer men hon ska i alla fall vara först vid intaget, hon är ju ändå drottningen här på gården!

Ha nu en trevlig fredagskväll!

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *