Rackarns häst

2013-01-11

Var och hälsade på Russinet igår och hon verkade må ganska bra efter operationen. Dock ringde de imorse och var lite bekymrade för att hon dricker dåligt. Russinet är lite kinkig med drickande, dricker ju alltid i hagen det första hon gör när hon kommer ut på morgonen och på tävling kan jag ju inte få i henne något oavsett temperatur så ja visst så är det. Hon äter bra nu i alla fall när matte kört dit hennes eget hösilage, lite finsmakare förstås. Ska åka ut efter lunch och se vad vi kan göra men bestämde samtidigt att det är bra om hon kan stå någon dag till för att få i sig penicillinen och att jag tar hem henne på måndag.

Ja pust ja, det är lite trickigt med djuren.

Tänkte skriva lite om de andra bortglömda stackrarna också. Rioja red jag igår igen efter ett par dagars ofrivillig vila och hon kändes riktigt fin. Tror att det som kändes i ryggen efter den andra sadeln helt är borta. Gjorde t o m ett svårt byte efter marken utan skutt eller hög i bak så då får man ju vara nöjd. Annars pumpar hon på bra och jag har ett par dagar av ridning till innan Wieger kommer.

Lilla humpe har jag suttit på i sadel. Det har jag ju inte berättat eftersom det kom så mycket annat fokus där emellan. Hur som helst så hade vi ju suttit upp barbacka ett par gånger, däremellan har jag longerat honom med sadel (2 ggr) och sedan satt jag upp. Han är verkligen jätteduktig och helt opåverkad av det. Daniel ledde runt mig i ridhuset några varv som blandade skritt och trav. Han är avspänd, förvånansvärt balanserad även när jag vickar lite och framförallt blir han inte orolig för att sadeln ”klämmer” när det blir lite belastning på ryggen. Största bekymret är att få honom att fokusera på att jag faktiskt sitter där och att han inte bara ska busa med människan på marken, ja lilla fiskmåsen då:-).

Lite kort uppdatering bara för nu behöver jag fixa lite, ev äta något innan jag åker ut till min stora prinsessa och försöker locka henne att dricka lite.

Uppdatering efter Wieger kommer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *