Pyssel och knåp

2011-08-08

Tiden går fort när man har roligt! Nu är det dags att återigen sätta på sig arbetskläderna och ägna merparten av sin vakna tid till arbete av mer administrativ karaktär. Under semestern har jag ju haft förmånen att få göra mer praktiska saker såsom att måla, snickra, tvätta och inreda. Det har verkligen varit jätteroligt att avsluta en hel del projekt som vi haft i tankarna men som har fått vänta mest beroende på att jag tror Daniel varit mer eller mindre illamående i tanken på att ta i en hammare. All respekt för det måste jag säga. Nu har fasen inträtt där han själv säger att det känns roligt att snickra lite igen, förutsatt förstås att det inte handlar om att bygga motsvarande 4 villor!

Toaletten i stallet är nu klar och blev jättefin tycker jag! Det var riktigt roligt att pyssla till det där. Därefter har vi målat i rummet utanför och ska fixa till lite förvaring etc så det blir ljusare och mer användbart. Vi ska dra in lite mer belysning där också. Sedan har golvet till tvättstugan kommit så det är nästa projekt. Tyvärr kom det inte när vi hade blivit lovade så nu är ju helgerna lite upptagna med tävlingar och annat så vi får se när det hinns med.

Har beställt lite mer virke idag också så att det finns hemma för det fortsatta byggandet.

Jag har också putsat alla fönster, både i stall och på kontor så nu tror jag att jag är färdigstädad för i år:-). Har satt upp dressyrbanan ute också, tänkte att det kunde vara bra att få rida igenom MsvB5:an någon gång innan tävling. Det blir lite si och så om man inte fått träna linjerna. Ute har jag ju inga problem med att få till en fullstor bana med rätta mått så det har varit bra att få rida linjerna en del. Det skapar mer trygghet i både mig och hästen. Russinet känns riktigt bra, har varit lite trött av värmen men på det stora hela helt ok. Hon har dock en liten svullnad i vänster fram som jag inte blir klok på. Ingen värme och det syns inget men på morgnarna så är hon lite svullen?? Jag ska ta ut vet idag för att ta bakt prov på Riojan mugg på ena bak. Jättekonstigt att hon har mycket mugg på ett ben och att jag inte får bukt med det. Kanske har det blivit bakteriellt så det behöver behandlas med något annat än bara mjukgörande. Hon är inte heller besvärad av det så det är ju bra i alla fall men det ser bedrövligt ut!

Annars går hon som tåget, Daniel har ridit henne på banan några dagar nu och det går verkligen jättebra! Så himla roligt att han kan rida henne på banan i alla gångarter utan bråk och göra något vettigt av varje pass. Himla bra för mig så behöver den gamla kroppen inte rida två hästar varje dag.

Har ju fortfarande planer på ytterligare ett projekt men jag väntar med att berätta om det till dess jag vet om det går i lås. Spännande känns det i alla fall.

I helgen går Uppsala Ponnyklubbs meeting av stapeln. Ska rida två klasser där och vi är ju med och sponsrar meetingpris samt MsvB5an. Jag tycker att vinnartäcket blev så himla snyggt! Tur att jag inte behöver försöka vinna det utan att jag har beställt ett eget:-)

Lägger en liten bild på det här så kan man få en idé och vissa som ska vara med kanske blir än mer taggade

Nu ropar arbetet på min uppmärksamhet.

Ha en fortsatt skön sommar!

Vinnartäcke, ull från Mias

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *