Progressiv

2011-01-20

Ja idag upplevde jag ytterligare en milstolpe i mitt liv. Jag blev konfronterad med att hamna i facket ”progressiv”. Tycker egentligen att det är något positivt. Om man slår upp progressiv så betyder det ”framåtsyftande” eller ”efter hand ökande”. I det sammanhang jag åsyftar så vet jag inte om det är så framåtsyftande direkt. Ja rätt gissat av skarpa hjärnor, jag var till optikern idag för att jag tycker att jag ser dåligt med linserna. Fördelen med att se lite halvdant är ju att alla människor blir mycket vackrare inklusive jag själv naturligtvis så några andra justeringar är ju inte nödvändiga då.

Hur som helst så sa optikern ”du kanske inte är så motiverad för progressiva glas?”. Inte så motiverad?? Gissa igen, för det första så förknippar jag progressiva glas med (ursäkta) gamla tanter som hade fula bågar och små fyrkanter på glasögonen som fungerade som någon form av förstorning för att se på nära håll. Därefter blev glasögonen mer sofistikerade och hade liksom en kant mellan över och underdel så man fick lära sig att titta högt för långt och ner för kort (eller om det var tvärtom??). Idag antar jag att det inte överhuvudtaget syns på glasögonen att de är progressiva.

Vet inte var detta motstånd kommer ifrån, jag blir direkt full i skratt åt mig själv eftersom jag hittills i livet varit helt förskonad från alla former av åldersnojjor. Tror det är själva företeelsen att jag inte gillar att kroppsdelar helt plötsligt överger mig. Hur som helst progressiva glas skulle ju inte lösa problemet eftersom det är linser jag har och vill använda. Det finns naturligtvis fiffiga lösningar där också men då börjar det kosta mer pengar och då blir tankarna något annat. Så jag svarar min optiker ”vi struntar i att göra någonting och så kan väl du skicka det där papperet du har till Medocular så kan vi diskutera operation istället”. Hepp så fort gick det beslutet! Det är väl inte riktigt sant för jag har tänkt på det i flera år och förra året vid kontroll satt min optiker också med papperet i handen och skulle skicka men jag tror han glömde bort det så det blev inget. Nu var jag dock inte lika initiativlös utan jag skickade genast ett mail att de kunde förvänta sig mina uppgifter ifrån min optiker och att de skyndsamt ska ta kontakt med mig för konsultation.

Så jag hoppas att jag med en enkel operation ska slippa blir ”framåtsyftande” eller ”efter hand ökande (behov av stöd eller??) och endast klara mig med min ögon. Det skulle vara fantastiskt efter att ha haft halvdan syn med linser i halva mitt liv. Berättade för en kompis om dessa val och hon sa ”ja jag kommer snart att behöva operera både det ena och andra, rynkor etc. Jag kom då på att det kanske är lika bra att inte operera så ser man ju liksom inte bristerna:-) Då svarade hon – lysande, då ska jag operera bort synen! Det sparar ju många operationer och pengar

Håll tummarna så ses vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *