Problemet med uppdatering

2014-04-28

Problemet när man inte skriver regelbundet är att det hinner hända en massa saker emellan och då orkar man inte riktigt skriva ikapp. Dessutom blir det jobbigt för den som ska läsa att orka läsa ett mastodontinlägg så jag ska försöka summera det senaste lite snabbt.

Ja efter den roliga tävlingen i Tierp så blev det som det så ofta blir tycker jag, dvs tvärnit. Russin gjorde något (vad vet jag ff inte) och hasen blev som en fotboll av lymfangit. Så alla tankar på tävling fick skrinläggas. Hon är nu mycket bättre och vi har ultraljudat och sett att det inte är något trasigt utan mest bara vätska kvar i leden men det är några dagar sedan nu. Så nu tror jag att hon är på bättringsvägen, till helgen kan jag börja röra på henne lite uppsuttet så ska vi se hur det utvecklar sig.

Som tur är har jag ju flera hästar även om de verkar lyckas vara sjuka mer eller mindre överlappande. Hur som helst så fick RIoja komma ut i ett par MsvC2. Kan ju tyckas lite fånigt av mig att starta det men hon har ju varit ganska dålig sedan juli förra året och från oktober har vi lagt om kost och bantat samt läkt fötterna och kommit igång. Så eftersom hon ff inte är i topptrim ännu och jag inte jobbat henne så mycket så tyckte jag det var lite lagom för att få känna på henne på tävling igen. Hon har varit jättefin. Vi har hittills inte ridit något helt felfritt program men det som är den stora skillnaden är att hon tidigare kunde bli spänd och ballongaktig på banan och nu känns pigg och på. Det är verkligen HÄRLIGT! Hon vill en massa och jag måste rent av bromsa henne inne på banan och det är verkligen något helt nytt. Hon har gjort fina resultat 65 och 68,5 procent vid dessa starter så jag är så nöjd och stolt över henne. Hon är verkligen en riktig kämpe den lilla prinsessan. Allt ifrån att inte får luft till att ha ont överallt men ändå komma igen. Jag saknar ord för den lilla hästen.

I helgen var det extra roligt då det var så många som var fram och lovordade henne. Det var en av ryttarna i klassen som tackade för att hon fått se uppvisningen ”för det var så otroligt fint”. Gissa om det värmer ett mattehjärta och framförallt när det handlar om den ”kroniskt sjuka” hästen.

Nu är det litet uppehåll och sedan ska vi ge oss på någon MsvB. Nu struntar jag i att det strular med ena bytet för hon har så många andra kvaliteer så vem vet, ett tu tre kanske det lossnar. Jag har några MsvB och en MsvC planerad innan sommaruppehåll. Sedan får vi se vad som händer med henne när hon ska få börja gå på lite grönt gräs.

Russin hoppas jag är tillbaka till mitten av maj om det inte blir något bakslag när jag sätter igång.

I övrigt så har påskhelgen gått i sjukdoms tecken. Jag tillfrisknade men både Daniel och mormor insjuknade och nu har det tydligen tagit om på mormor igen så vi får hoppas att det var sista svängen nu. Skönt med endast några dagars arbetsvecka och faktiskt inga tävlingar till helgen heller. Jag har verkligen känt vad skönt det varit nu under våren att inte åka runt och döma. Jag tror det har bidragit till resultaten också för att jag inte är så trött och slut när jag åker på tävling. Nu har det varit riktigt roligt att tävla ÄVEN när jag klivit upp på morgonen. Så var det inte förra säsongen. Då var jag så himla trött oftast så det kändes som ett berg att bestiga när man skulle ge sig iväg. Och därefter blev det aldrig någon återhämtning utan direkt på nästa arbetsvecka. När jag låg i solstolen igår eftermiddag så konstaterade jag igen att det var verkligen rätt beslut att ”lägga domarklockan på hyllan”.

Lite bilder på finaste hjärtehästen prinsessan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *