Plötsligt händer det!

2015-03-30

I helgen har jag haft en så bra ridhelg! Jag hade någon dag där med Russinet i förra veckan då hon kändes tung, stum/hård och allmänt tråkig. Jag borde ha lärt mig på dessa år att vårbrunsterna ibland kan göra henne så. När jag så tog ut henne på lördag morgon för en tur på utebanan i sol och fågelkvitter så fick jag till ett riktigt bra pass! Vi gjorde flera serier 3or rakt och lugnt vilket är en konst med dieselDoris! Därefter så körde vi på med lite piruetter där högerpiruetten till min glädje fungerade riktigt bra och det motstånd som funnits tidigare p g a benbiten helt verkar vara borta nu även i huvudet. Vi avslutade sedan med att göra 5 i vartannat också lugnt och rakt. Jätteroligt! Hade säkert kunna göra i varje också men till det är matte ff lite för långsam:-)

Tog sedan ut lille Humpen och vi jobbade med skritten, vilket inte är en favorit. Sedan jobbade vi med traven. Vara rak och ge efter inte heller någon riktig favorit. Sedan började jag jobba på honom mycket framåt och se PLÖTSLIGT så kom det mellantrav. Luftig bärig genom ryggen mellantrav. Husse satt på pallen och jag såg hur han rätade upp sig när han plötsligt såg den lilla hästen veckla ut sig och ta låååånga steg. VIlken höjdare, det har gått fortare än jag trodde. Frågan är om jag trodde att jag någonsin skulle få ur honom så mycket trav:-). Var riktigt nöjd efter de passen så resten av dagen gick åt till lite plantering, städning, sladdning etc.

Lördagen tog jag ut Riojan för en tur. Hon var PIGG! Jobbade ganska mycket galopp och tänkte se om min nyfunna byteshjälp ff fungerade. Det gjorde den! Hon gjorde många fina byten till svåra hållet då jag endast byter på innerhjälp där. Andra hållet byter jag ”som vanligt”. Så jag vädrade morgonluft och passade på att göra några serier också. Någon serie blev väldigt bra. Hon byter stort och lugnt när hon hittar dit och blir inte het i huvudet som Russinet så jag hoppas att detta är något som nu löser sig på allvar! Jag är också extra glad för att man nu får tävla på träns även i MsvB vilket är en fördel på RIoja som inte gillar en massa skrammel i munnen. Så trots ett väldigt tråkigt väder igår så blev det en riktigt rolig riddag och jag kände hur inspirationen kom tillbaka. Det har varit lite dåligt med den varan men nu med sommartiden så blir det bara lättare.

Enda smolken just nu är en väldigt irriterande inflammation i tandköttet på mig. Hmpff vet inte om jag lyckas häva det eller om jag måste uppsöka tandläkare. Annars ännu en rolig sak idag då jag ska hämta min nya bil! Gillar ju min ”gamla” jättemycket men nu är det dags att förnya sig. Tja kanske inte så mycket då detta också är en silver Subaru men diesel denna gång och så är den ju ny:-)

Ha en skön måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *