Permafrost

2012-12-03

Permafrost är inte riktigt mitt väder måste jag väl erkänna. Jag tycker förvisso det är magiskt vackert ute och soluppgångarna ska vi ju bara inte prata om! Dock är det för kallt att göra något riktigt kvalitativt arbete med hästarna tycker jag. Har blivit lite si och så förra veckan men några pass hanns med och fokus på seriebyten med Russin och byten med Rioja och faktum är att det har känts riktigt bra.

Torsdag em/kväll hade vi projektavslut på mitt stora projekt i Knivsta och Uppsala och det var vemodigt men också jätteroligt och känns skönt att nu lämna över stafettpinnen till förvaltningen.

Fredagen tillbringades på Globen men härligt inspirerande clinic och sedan på kvällen roligt sällskap till middag hemma. Hummus gamla matte var här tillsammans med Anna och Sara (nästa år är det en tradition!). Alla var väldigt överens om att lille Humpe har utvecklats och lagt på sig minst 50 kg samt vuxit på alla håll. Russinet och Riojan var ju inga stora överraskningar då de inte ska växa alls:-).

Lördagen var en kall dag med mycket snö och lite ridning blev det då och söndagen var det dag för Globen igen. Fina, fina hästar och ritter tycker jag även om jag kan tycka att bedömningen ibland blir lite för ”politisk” för att det ska vara helt ok,

Idag åkte vi i permafrosten till Brunmåla för att göra en vetcheck på Russin och hennes rygg. Allt knakade och knirkade och tjöt och Russinet är ju extra laddad så här i dec/jan så hon stod och darrade i transporten. Väl framme så var hon ganska ok att ha med sig och vi longerade, Axel klämde igenom ryggen och sedan böjde vi henne. Inga reaktioner någonstans. Han tyckte att det var svårt att tro att hon är 15 (snart 16) för han tyckte hon såg så fräsch ut. Roligt, då är det bara att träna vidare så snart den här värsta kylan har lagt sig. Veckan kommer sedan att mest åtgå till icke arbetsrelaterade saker, börjar min period med ganska mycket mindre jobb en stund och det ska bli så himla skönt.

Har hittat tapeter också till sovrummet, ja det är ett projekt jag ev ska genomföra innan jul vi får se. Fräcka tapeter hittade vi i alla fall så då behöver jag inte leta sådant vad tiden lider.

Nu mot intag av frostiga hästar.

Ha en skön decembernatt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *