På´t igen

2013-08-19

Ja hälsoläget på fru Simson på Ängeby är ju sisådär men eftersom hon i grunden är en istadig människa så trotsade hon kroppen och såg till att komma upp på hästryggen igår! Jag provade att sätta på mig min stövel men det kändes så där så jag ville inte pressa utan kom på den ljusa idén att jag kunde ta Daniels stövel till den onda foten. Lite stor javisst men har man foten i stigbygeln och sporren på att spänna fast den så åker den ju i alla fall inte av.

Russinet är i slutet (hoppas jag) av en brunstperiod. Hon började passet med att kasta sig handlöst runt och börja skena lite lagom i slutet av banan. Av någon anledning så tror hon att det bor urskogsmorrisar där. Jag var inte så impad av det beteendet och försökte förklara att jag faktiskt har ont i en fot. Pytt sa hon sitter du upp så är du väl ok och då får du hänga med helt enkelt. Red ett pass där hon var på, stark, ofta i handen men så småningom så lättade hon lite, blev luftigare i traven och kunde göra någon serie lugnt och sansat. Russin kan vara lite hård i kroppen när hon är brunstig på det här viset. Inte stel eller så utan mer ”hård” svårt att förklara. Hur som helst ett hyfsat pass efter 4 dagars ofrivillig vila och foten funkade rätt ok. Är lite bättre ändå i den idag så jag hoppas att jag till helgen kan ha mina egna stövlar, det ser väldigt konstigt ut annars:)

Daniel red Rioja en sväng på banan, hon var lite seg i början men sedan tuffade hon på och han sa att hon kändes ganska pigg. Inga surattacker och ok i formen. Får se hur jag tycker det känns när jag kan sitta upp. Vi ställde som sagt om henne lite vid skoningen i veckan och jag tyckte nog att hon vilade höger bak mindre efter ridning. Får se om det är inbillning eller inte.

Upptäckte igår att det inte blir någon div1 i år. Jag har säker varit mer än ouppmärksam, man får väl hoppas att arrangörerna ändå tänker genomföra tävlingarna annars blir det inte så många starter under hösten. Det kanske det inte blir ändå om jag ska fortsätta att göra mig illa:) Russins helomvändningar igår gjorde att jag drog mig i ryggen (vid mitt gamla ryggskott) men förhoppningsvis går det över under dagen. Jag tror att ryggen kanske blir lite skörare när man går o haltar och spänner sig som jag gjort, ja suck det är inte lätt att bli gammal.

Nu mot veckans uppgifter, ha en fin måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *