På rätt väg

2016-03-17

Jag tänker inte ens kommentera den enorma bloggtorka som varitWink. Men nu känns det som om så mycket är på rätt väg. Våren är på väg. hästarna är ganska pigga och på gång, mina nya ögon fungerar utmärkt plus annat som också ligger i planen här under våren. Så sammantaget känns det som om det är en ljus tid som kommer på många plan. Jag har ju firat min 50-årsdag gånger flera. Jag valde att inte ha en stor fest utan jag har helt enkelt firat min 50-årsdag i olika konstellationer i flera veckor. Det kan jag varmt rekommendera! I lite mindre sällskap med fantastiskt goda vänner så hinner man liksom rå om varandra på lite annat sätt. Det har verkligen varit jätteroligt så jag fortsätter nog att fira lite nu och då under resten av året ocksåTongue out.

Russin och Humpe är på G. Russin är fräschare än hon brukar vara på vårarna, förhoppningsvis så klarar hon pälsfällningen bättre i år än tidigare och jag har varit lite idigare med insatser. Humpisen går just nu från klarhet till klarhet. Igår fick vi premiärrida på utebanan! Underbart!! Det kanske bara håller i sig i ett par dagar men man får passa på. Han har blivit starkare och byggt upp sin front mer. Bogarna orkar hålla sig uppe på ett annat sätt så att han börjar få bättre uttryck i traven. Tidigare blev han lite ”rak” i fronten medan bakbenen var väldigt bra. Nu händer liksom front och bak ihop på annat sätt. Han har ju ingen jättetrav men den går nog att utveckla mer och på något sätt när man får det att släppa så känns det ändå lite ”gränslöst” på något sätt. Så jag hyser gott hopp om att de år av rehab, fötter, tömkörning och byggande nu ska betala sig de kommande åren. Just nu känns han i alla fall väldigt fräsch och han är kall och fin i benen, inget som tyder på någon överansträngning vilket lätt skulle kunna ske med en häst som hade så många skevheter. Som projekt betraktat så är det riktigt roligt och på sitt sätt utvecklande eftersom man behöver klura lite mer än med en vanlig häst. De flesta går det ju att arbeta på ett likartat sätt men när en individ har så många avvikelser så får man också tänka och lägga upp andra övningar. Risken är nog annars väldigt stor att man faktiskt har sönder dem.

Rioja ser faktiskt bättre ut. Jag har ju bestämt att hon får gå där hon är och att vi väntar ut vad som händer med hennes framben. Hon är lite av ett unikum när det gäller att vila. Hon fixar det hur bra som helst. Hon går ju i hagen med Russin, blir borstad på och får löslongera lite i ridhuset och då får hon själv välja gångart. Vissa dagar är det kul att springa lite och andra är det mest roligt att stå och snusa på andras bajs. Så hon verkar trivas med livet som marsvin. Igår när hon travade runt lite i ridhuset så såg hon faktiskt avsevärt mycket bättre ut. Jag får lov att anstränga mig för att se att det finns en orenhet. Då ska man ändå betänka att jag har nya ögon så jag ser faktiskt väldigt mycket bättreWink. Kanske kanske det läker ut??!! Vi avvaktar så länge så får vi se.

Jag har ju också kört lite renovering av mig själv, nya linser vilket jag kan rekommendera till alla! Jösses så fantastiskt att kunna se utan linser och glasögon och framförallt så är ju bokstäverna i ridhuset skarpa och inte i något diffust töcken längre! Faktum är att det blev bättre än vad jag någonsin kunnat tro och det är den bästa investering jag gjort i mig själv någonsin. När jag ändå hade stallförbud så passade jag på att få en doktor att spruta min onda armbåge med cortison. All träning med Humpis har tyvärr slitit för hårt på armbågen och eftersom den aldrig får vila riktigt så har den bara blivit successivt sämre. Nåväl sagt och gjort, armbågen sprutades och sedan genomled jag 14 timmar av ren och skär smärta. Tror aldrig jag haft så ont i hela mitt liv, det skulle omöjligt ha kunnat gjort mer ont om den hade varit bruten. Jag tror personligen att det måste vara så det känns om man blir biten av en vampyr och giftet ska döda vävnad för att sedan återuppståLaughing. Nåväl nu är det gjort, den är bättre om än inte helt hundra men mycket bättre än innan så jag gör nog inte om det. Har införskaffat ett back-on-track armbågsskydd som jag har i stallet och när jag rider och jag tycker det fungerar helt ok.

Ska försöka sköta uppdateringar lite mer frekvent nu så det inte blir uppsatser vid få tillfällen.

Passa på att njuta av vårsolen, den ska tydligen pausa under helgen

Tjipp!
Anette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *