Ömsom vin….

2012-04-10

ömsom vatten kan man ju säga. Lika missnöjd som jag var i söndags i Botkyrka precis lika nöjd var jag igår i Vällingby. Har haft en del att stå i genom påsken. Först finbesök och middagar med mycket god mat och gott sällskap och sedan tävling. Först Botkyrka med Russin säsongsdebut och MsvB5. Vet inte riktigt vad det var med henne?? Hon var riktigt stotjurig. Det brukar inte Russin vara, hon brukar kunna vara hysterisk och väldigt spänd men inte stotjurig. Hon var det redan på framridningen. Stod emot och ville inte byta vare sig hit eller dit. När vi kom in på banan så gjorde vi i alla fall ett av våra bästa travprogram. Jag kom åt henne ordentligt så hon tittade varken på påskliljor eller något annat. Men däremot så kunde hon helt plötsligt inte byta galopp. I alla fall inte på hjälpen och ganska motvilligt så galoppen blev ju verkligen inte bra. Jag kliar mig lite i huvudet och börjar undra om det är hennes rygg som spökar igen. Det finns en liten risk när hon kommer till så mycket samling som hon nu kan göra att ryggen faktiskt säger ifrån och då säger också Russin ifrån genom att ställa sig och bli arg. Ja jag får rida på i veckan och fundera på hur jag ska göra med resten av säsongen.

Rioja fick sedan kliva upp vid 4-tiden på måndagen (!) för att åka till Vällingby och starta en MsvC1. Vi startade som nr 2 i klassen vilket jag aldrig riktigt gillat, i alla fall inte när det blir stora klasser då skalan tenderar att ”glida lite”. Hur som helst så gjorde hon ett jättefint program och det var så roligt att rida. Blev lite snopen när vi fick 64,5 proc för det kändes som 67-68. Blev ännu mer snopen när jag såg att jag endast fått en 7 på koeff när resten av programmet var mest 7or och någon 8a?? Det spelade mindre roll för jag var supernöjd med henne, hade en miss och det var ett fint byte i upptaget från mellangaloppen:-). Om det bara varit godkänt så hade vi varit placerade så det är som vanligt, man ska rida felfritt. Hur som helst så är prinsesshästen på gång i alla fall och det känns riktigt roligt. Mindre roligt att jag inte hittar just några tävlingar till henne men jag kanske ska omprioritera hela säsongen beroende på hur jag ska göra med Russin.

Nu väntar en förkortad men intensiv arbetsvecka

Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *