Nytt rekord!

2013-02-26

Jag har sagt det förut och säger det igen. Det finns ff ett moment man kan vinna redan innan tävlingen blir av och det är själva anmälningsfasen. Idag VANN jag! Lyckades på till min anmälan på 7 sek och om jag inte flackat med blicken så hade jag säkert kunnat trimma ytterligare en sekund på detta:-) Inte klokt egentligen hur det blivit med dessa anmälningar. När klassen är full så brukar det kunna vara upp till 40 reserver och när tävlingen går av stapeln så var det inte full klass i alla fall. Ja det lugnar sig väl lite under våren men något konstigt är det här i vårt distrikt. Tittade i proppen vem som skulle döma men jag tror att det saknas en domare för den som står ska rida klassen också. Det är något jag alltid tänkt att jag skulle kunna få till både döma och rida i samma klass:-) Det vore väl nåt det. Får fråga henne hur hon löst det, just den här personen är ju lite klurig så hon kanske kom på hur man ska gå tillväga.

Är fortfarande glad efter träningen i helgen och vi fick en stund att prata på vägen till Arlanda jag och Wieger. Vi pratade om utveckling och träningssystem. Det som slog mig är att utveckling när det gäller ridning är inte så mycket att man lär sig att göra mer utan snarare att man lär sig att göra mindre. Sortera bort rörelser (i den egna kroppen) och renodla signalerna. Ju mer medveten desto skickligare ryttare. Det är inte alls säkert att det blir så väldigt synbart för ögat men för känslan så är det viktigt, i alla fall för mig. Vet många hästar som på tävling går ganska hårt i handen och inte är helt lösgjorda men som ändå ser ok ut och kan få en massa poäng ändå. Det är ju olika hur domaren ”avslöjar” ett sådant ekipage medan ett ekipage som kanske är just känsligare för att den sorterat bort saker och fått hästen mer känslig också lättare gör misstag i tävlingssituationen. Ja kalkylerade risker är ju det allt handlar om. Själv kanske jag ska åka på tävlingsdebut på söndag! Nej då jag ska inte rida men ev ska en kompis göra det och då tänkte jag få åka och få lite inspiration och oja mig lite över att jag inte kommer att starta de klasserna i år. Men då kanske jag får något att sukta efter.

Just nu tänker jag mest suga på att jag vunnit något idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *