Nytt försök

2012-04-24

Tänkte göra ett försök att skriva om det som varit roligt de senaste dagarna. Inte så lätt då det överskuggas men liten rapport i alla fall ifrån tävling och träning. Tog mig iväg till Storvik i alla fall i lördags med en riktigt brunstig hjärtehäst. När hon är brunstig så blir hon lite ”yr”. Inte mycket men faktiskt mycket för att vara Rioja. Hade en jättefin känsla på den väldigt mediokra framridningen som bestod av vatten, vatten, vatten och slaskigt grus. Inte så mycket att göra annat än att rida runt fyrkanten där det var förhållandevis torrt och köra skolor och tempoväxlingar. Fick till en ganska bra framridning och känner mig lite säkrare inför upplägget på henne nu. Inne i collectingring så kände jag att hon blev lite spänd. Nu blir inte Rioja spänd som Russin dvs hon laddar inte och det syns inte så mycket men jag upplever att hon blir Låångsam och att hon blir lite som en ballong att sitta på, i alla fall i traven. Hur som helst startade programmet, vågade inte trycka på i första mellantraven eftersom hon var lite spänd och tänkte skit, dålig mellantrav, in i första öppnan och jag tyckte hon tippade lite framåt och den fina känslan var borta. Skit jävla öppna tänkte jag, red en ganska vinglig volt, skit volt tänkte jag och vidare in i ökad trav. Hyfsat genomförd ökning, en ok ryggning men inte som i Vällingby, satsade in i nästa öppna men fick inte känslan nu heller, skit öppna tänkte jag. Det var först när vi kom till galoppen som jag fick lite flyt så den är jag ganska nöjd med. Lite besviken när jag red ut för att jag inte fått med mig känslan men en ritt till att sätta på erfarenhetskontot. Döm om min förvåning när jag fick drygt 66% och det räckte till en tredjeplats där princesshästen fick springa ärevarv för första gången. Ja det kändes faktiskt som lite kompensation för den fina ritten i Vällingby (samma domare, senare startnummer) så det är som jag säger, vill man ägna sig åt något som är rättvist ska man göra annat än att rida dressyr. Blev riktigt paff när jag såg att min ”skitöppna” var belönad med 8a. Ja det är en konstig sport detta.

Söndagen blev ju inte av som jag förklarat men igår var det Wiegerträning på bägge hästarna. Rioja var super trots brunst och yr mössa. Tränade mycket byten och ena är klockrent medan det andra är svårt. Jag får se hur lång tid det tar att lösa. Ska starta en MsvB2 inom kort och det är ju ”bara” 2 byten så det kan ju gå bra i alla fallWink. Russin var också jättefin, hon strular lite i serier emellanåt, vet inte om det tar emot eller om hon blir arg för att jag inte låter henne gå iväg. Piruetterna börjar bli riktigt bra så det talar lite grann emot ryggbekymmer, eller inte vad vet jag. Ska kolla henne imorgon så får vi se vad domen blir.

Nu ska jag fortsätta med mitt arbete, checkar in senare i veckan

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *