Nytt försök

2014-03-04

Med det mesta tror jag. Både skrivande och ridande som har varit lite haltande på sistone. Hur som helst. Nu verkar det som om jag för tillfället har 3 hästar att rida. Humpes knä har återfått mer normal form och jag har hunnit rida två pass. Han verkar ha samma egenskaper som de andra två dvs att han är lite lagom konserverad. Det är skönt om det är så att han tänker skada sig nu och då. Det värsta är väl när man har en häst som liksom ”tappar allt” när de skadar sig. Blir stela och gistna och man måste börja om med att få dem jämna. Humpen kändes lite som att vi börjar där vi var. Han skötte sig fint, travar mycket bättre och galoppen är verkligen riktigt trevlig. Så nu jobbar vi väl på så länge han tänker vara frisk och så får vi se vart det bär.

Har ju valt att ha boots på honom i hagen nu för att försöka undvika att skorna ryker. Det som ryker dagligen och stundligen är bootsen. Inte för att de springer och trampar på dem utan för att han själv massakrerar dem någon gång under dagen. Han nöjer sig inte med att ta av dem utan ha sliter verkligen isär dem dvs mitt itu, ja suck så kan det vara med ungisar.

Russin fortsätter att vara bra. Jättefin i traven så nu kan inte matte med sin stela rygg sitta längre:-). Har jobbar ganska mycket galopp på det senaste och tränar på treor, tvåor och ibland mer eller mindre frivilligt ettor. Det handlar inte om att lära Russin utan mer om att hitta min egen timing. Nåväl förr eller senare ska jag väl lyckas känna mig avspänd i det också.

Riojan red jag ett pass på igår och hade kandaret på för första gången. Hon var jäääättefiiiin. Hon tyckte dock det var jobbigt då hon inte gått så många lite tyngre pass. Hon är lite svag i bak och jag har puttat på lite mer mat för jag tycker att hon är i tunnaste laget i alla fall om vi ska börja jobba mer och jag vet att hon har ganska hög omsättning dvs är lätt att banta. Har anmält till lite tävlingar så får vi se hur det ser ut den dagen när det är dags. Jag har slutat försöka planera så himla mycket för det verkar som om det blir som det blir ändå. Numer anmäler jag ett par hästar i taget så kanske någon är frisk vid tillfället, också en taktik:-)

Nu väntar en ganska full vecka igen så vi får se hur jag klarar mina uppdateringar.

Ha en bra vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *