Nytt år

2012-01-02

Tänk att vi bytt blad igen. Hur fort gick inte 2012? Jag tycker på det stora hela att 2011 var ett ganska bra år. Tävlings och träningsmässigt var det ett riktigt bra år. Att vi sedan till slut hittade ”felet” på Rioja gjorde året till ett riktigt bra år i slutänden. Jag har inte skrivit så mycket om det men nu är vi på andra sidan nyåret och nu får hon börja jobba ”ordentligt”. Ni ska veta att jag har en ny häst! Hon är så pigg, hon vill jobba och det är så roligt att se att Daniel kan rida henne i ridhuset på ett alldeles utmärkt sätt. Han har ridit henne en hel del under hösten nu och tidigare så gick det ganska bra ute men var svårt i ridhuset då hon gärna ställde sig och sparkade i väggen. Nu flyter de fram i skritt, trav och galopp och det ser så enkelt ut.

Hon låter ff en del när hon kommer upp i formen men nu verkar det inte påverka henne. När hon går i lite längre/lägre form så hör man henne inte så jag tror det är musklerna runt om som ff behöver lite tid för att anpassa sig. Hur som helst så verkar hon må prima och skallen som hon alltid haft har visat sig vara hennes största tillgång. Jag kan ibland få lite ont i magen när jag tänker på hur jobbigt hon haft och vad bra hon ändå klarade förra säsongen. Vi lyckades ju ändå kvala till msvB vilket var målet.

Året var också blandat med en hel del sorg, saknad efter Simpan som inte längre är med oss, Matcho som lämnade oss under våren och vänner som fallit ifrån, saknade men inte glömda!

Året inrymde ju också en härlig semester och en härlig sommar med mycket umgänge såväl med nya som med gamla vänner. Falsterbo lämnar alltid ett härligt skimmer efter sig och det här året så hade vi ju goda vänner med oss som gjorde det ännu roligare.

Gamla vänner har jag också återknutit kontakt med och senast nu på nyårsnatten. Härligt att få bli lite nostalgisk, ruska på rumpan till känd musik, prata gamla minnen och skratta åt tokigheter. Som final skjuta raketer, det var riktigt skoj, Jag tror dessutom vi använde i princip alla glas på fot som huset kan erbjuda. Vet inte riktigt vad vi drack som tarvade så många glas men gott var det! Det är klart att om man ska ha ett vin till förrätten och därtill ett vin till i princip varje specifikt skaldjur så blir det ju en massa glas förstås. Välkomponerat dock så ingen gick vare sig törstig eller hungrig ifrån bordet.

Nu är det dags att börja blicka framåt 2012. Har så smått börja titta på tävlingssäsongen och konstaterar att det är svårt att hitta de klasser jag vill rida. Det kommer säkert ut men just nu är det bara tävlingsdatum och väldigt lite info om klasser. Tänkte att detta är ska vara året jag får träna på att tävla MsvA/St Georg för att 2013 faktiskt tävla St Georg. Russinet har hunnit bli 15 år nu! Riojan är 11 men om bägge får vara friska så har de många år kvar. Russinet har ju energi som en unghäst så om hon bara slipper skador så kan hon nog bli gammal.

Ska försöka ta tag i lite vardagssysslor nu efter morgonens träning för Y. Det var superskoj och Russin var så himla fin i framförallt traven. Hon börjar bli stark så att hon lyfter även armbågarna i traven och ökningar. Det är ett stort steg framåt mot hur det tidigare varit då hon kunde bli luftig men inte riktigt lyfte frambenen som man önskade. Återstår att se om träningen till slut ger bra skolor även på tävling. Det blir spännande! Har nu löst medlemskap i den nya klubben och det känns riktigt inspirerande, ska bli roligt att befinna sig i ett nytt sammanhang och det ger lite extra energi dagar som den här när det strilar ner kallt blött regn. Har jag förresten nämnt vad jag tycker om mina grushagar Wink

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *