Nya utmaningar

2011-05-24

Ja så var träningen över för denna gång. Roligt var det och rolig är han den gode Wieger. Första passet valde jag en pigg och glad och på väg att bli brunstig Rioja. Hon hade minsann lärt sig vad den där gubben i mitten var kapabel till förra gången så hon hade järnkoll på honom med ena ögat och bägge öronen tror jag:-). Så fort han hojtade åt Malin så började hon trava. Tänk om man alltid hade den uppmärksamheten! Till slut sa Wiger att -kom hit med henne så jag får prata lite med henne. Jag red fram och han fick klappa lite på henne så att hon såg att det inte var henne han var ute efter.

Hon var eg inte vare sig spänd eller orolig utan mest uppmärksam på honom då hon vet vad som kan hända. När det var dags så sa jag att hon har ju blivit riden i knappt 3 veckor efter vilan så det vore bra om vi tar det lite varligt och inte heller tränar några byten. Detta för att jag vet att när vi sätter igång med bytesträning så blir det så himla tufft eftersom hon inte riktigt har accepterat det. nej då sa Wieger, vi tar det lugnt och struntar i bytena idag. red traven och hon var jättefin. Red galoppen och hon var fortsatt jättefin. Samlade och ökade och hon jobbade på som aldrig det. Red kort diagonal ut i förvänd, balanserad och fin. Då sa Wieger, där hade du kunnat gjort ett byte. Ja sa jag det kändes som att man väntade på ett där men vi skulle strunta i det. Ja visst sa han vi gör inga idag. Så red jag vidare i andra förvända, då sa Wieger där hade du också kunnat gjort ett byte. Javisst sa jag.

Galopperade vidare och helt plötsligt skriker han diagonal och byte! Så där jag då var cirkusen igång:-) Han kunde inte riktigt hålla sig då han tycker att galoppen sitter ihop så bra att det helt enkelt bara är dags. Vi älgade på i galopp i alla former och lyckades till slut få till 2 byten. Ett för min hjälp och ett för att han klatchade med piskan i luften 30 m ifrån henne. Snacka om ögontjänare. Ja det kostade en planka i staketet och ganska mycket svett men det var det värt. Jag tror han kom på sig i slutet att vi inte skulle ha tagit i så mycket då han sa ”hon ser jättefin ut i sina framben”Wink.

Sedan tvingade jag upp honom på Russin. Tyckte att det kunde vara bra om han har suttit på henne en gång i alla fall så han får veta hur det känns. Det var intressant att se för han red henne inte riktigt som han instruerar mig utan han gör mer det som jag skulle vilja göra men inte fårWink. Ska bli intressant att se om han instruerar mig annorlunda nästa gång p g a det. Hon var riktigt fin i alla fall och gjorde fina seriebyten både hit och dit, undrar om det beror på att han kan räkna? Embarassed hur som helst så var det skönt att se att hon ser bra ut och inte verkar ha några känningar i ryggen vilket jag varit lite orolig för och då är det bra om någon annan rider som inte har det i huvudet. Hon bjöd honom på någon extra konst i alla fall när hjälpen blev lite för stark så jag fick skämta lite med honom och säga att han inte skulle bli så stark i hjälpen (det är ju vad han säger till mig så man tar ju alla chanser). Vi skrattade gott åt det när jag sedan skjutsade honom till Arlanda. Han är helt enkelt en trevlig och ganska rolig prick den där Wieger.

Ska ta mig en lite joggingtur på bägge ikväll i blåsten så de får röra på sina kroppar och inte bli stela. Sedan är det dags att börja blicka fram emot helgen när finalen i div 2 går där Riojan ska få göra ett gästspel. Det ska blir spännande.

Nu ska jag ta mig en något försenad lunch så jag säger ”mors och grankott för denna gång alla mänschobarn!!

/A

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *