Nu var det förkylt

2011-12-20

Jodå jag lever och jag har inte helt glömt bort hur man använder en dator. Det är helt enkelt så att jag använder den till så väldigt mycket annat och far omkring så nu har det verkligen inte funnits någon tid att försöka klämma in ens ett enda inlägg. Dessutom har jag lyckats bli förkyld och först så där oerhört nysig så att antingen nyser jag oavbrutet eller så killar det i näsan så att jag vill nysa. Vet inte vilket som är värst. Verkar som om det värsta lagts sig nu så lagom till julafton tror jag att jag är fit-for fight igen.

Det har hänt en del. Först kan jag bara kort kommentera att JAG HATAR SNÖ! Så då var det deklarerat i år om någon missat att jag önskade mig en grön jul. Å andra sidan brukar jag önska mig belysning på toaletten också varje år men det får jag inte heller så varför skulle jag bli utan snö? F ö så är kanske den belysning jag har just nu att föredra när man är narig runt näsan och svullen i ögonen av förkylning. Det ser liksom inte riktigt lika illa ut i lite dunkel belysning:-)

Nu har Sara och Candy kommit. Vi var ambitiösa så vi red i lördags morse innan vi skulle släppa ihop dem. Jag gjorde ett OK pass men insåg i efterhand att orken faktiskt inte stod i paritet med vad vi gjorde för övningar. Man lär sig tydligen inte. Sedan släppte vi ihop ”farorna”. Riojan och Candy först då Riojan är den lugnare av de två. Candy var skiträdd! Det spelade ingen roll att Riojan nästan försökte spela död och rörde sig i ultrarapid med huvudet sänkt till marken och avslappnad i varenda muskel. Candy vågade helt enkelt inte hälsa på henne. Så då släppte vi ut den stora faran också dvs Russin. Hon försökte också hälsa på henne men det gick inte heller. Så till slut stod bägge mina och tittade på varandra med undrande blick och såg ut som att de frågade varandra ”vad är det för fel på henne?”. Ja det är ju att föredra att de springer undan ifrån varandra istället för att slåss så de får väl fortsätta göra det någon vecka till så går det säkert över.

Igår morse så lyckades i alla fall Russin och Candy nosa på varandra över staketet vid grinden när jag tog ut så de har i alla fall haft fysisk kontakt. Tokiga hästar helt enkelt. Av någon märklig anledning verkar Candy ändå gilla Russin och gnäggar glatt åt henne. Kanske är någon form av skräckblandad förtjustning. Nåväl så långt allt väl, ingen har gjort någon illa och fortsätter Candy med sitt pudelbeteende så kanske de hälsar på varandra framåt sommaren:-)

Jag skulle förstås kunna skriva mycket mer men nu måste jag göra mig iordning för jag ska ner på stan och träffa en kompis och äta och dricka lite. Man ska ju dricka mycket förstås när man är förkyld så det kanske är det jag ska rikta in mig på.

Ska försöka bli lite mer ordentlig inför finalen av året och uppdatera lite oftare.

Till dess så får ni ha en skön vinterkväll med mycket varm dricka!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *