Nästan tävling

2013-07-01

I helgen var det meningen att jag skulle tävlat i Överby i två dagar men jag gjorde om planen. Tycker att jag är bytena på spåren och vill fortfarande inte riktigt visa upp det på tävling eftersom det är osäkert. Så jag tog beslutet att istället för att åka till Överby och ägna hela dagen där till att åka på KM till Tuthammaren en liten stund på söndagen. Faktiskt inget svårt beslut alls:-) Så latmasken ägnade stora delar av lördagen i en solstol läsandes en bok och sedan red vi på kvällen och jag tog en premiärtur på Humpen själv på utebanan! Roligt att det börjar bli lite häst av honom. Red själv i skritt och trav en stund i ridhuset i onsdags kväll och så i lördags så red jag själv i skritt och trav på utebanan. Tänkte spara galoppen till dess jag känner att han hittar lite bättre balans. Han är i alla fall jättesnäll och söker sig snällt i form när jag tar tyglarna. Blir lite unghäststretig i traven med ”buktande” insida emellanåt och däremellan hittar han yttertygeln och kan forma sidan en stund. Då blir han riktigt trevlig. Tänkte försöka rida några pass denna vecka o sedan får alla en veckas uppehåll när vi är i Falsterbo och sedan på det igen.

Riojan ja, åkte till Tuthammaren på söndagen. Det var så VAARMT! Riojan är ju ingen värmehäst direkt men klarar det bättre och bättre tycker jag. Fick ganska bra tryck i henne om än lite ojämnt av den varan i programmet. Kändes som om hon tryckte på en ”prupp” i slutet av traven men jag struntade i det och fortsatte sparka på:-).

Hon gjorde fina skolor men tyvärr missade vi bytena. Det är ju detta det går ut på, att få träna bytena i tävlingssituation och det blir inte bättre än att få göra det på t ex en klubbtävling. Efter ritten så gjorde jag om byte, först blev hon arg och gjorde någon sån där hoppkonst i volt på stället:-) Men sedan försökte hon komma igenom och sedan gjorde jag en serie och då blev sista svåra bytet bra. Det är konstigt för jag har kommit underfund med att serier tydligen är bästa sättet att träna hennes byten. Vet inte om det är för att jag då bara ”gör” och inte hinner tänka och planera så mycket eller om det är att hon hittar en annan balans. Nu känns det i alla fall som att det är något som är på gång att släppa och jag tror att hon blir lite lat med det svåra bytet. Nåväl vi hade i alla fall fina 65,7 procent trots två missade byten, det ger ju också lite lägre koeff i slutliga koeff som det ska när man missar svårigheterna för klassen. Men jag är glad att hon kan gå på så fina poäng trots missade byten, tänker att med ”bara” godkänt på bytena så är vi uppe på 68% så jag tycker utvecklingen har gått framåt. Om hon nu bara tänker hålla sig skadefri så ser jag fram emot en höstsäsong. Har några veckor att gnata byten innan det drar igång. Har anmält till en tävling under sommaren men är osäker på om jag har lust att åka så långt för en klass. Jag bestämmer mig för det lite senare.

Extra glad igår blev jag för berömmet för hennes skolor. Fick 8or på hennes öppnor och fina lovord av domaren, hon skrev i kritiken ”Vackra öppnor”. Ja ni vet ju hur barnsligt glad man blir när man får beröm för sin häst:-) 🙂 Jag vet ju att det är hennes styrkor och om hon bara kan orka med lite mera tryck så ska vi kunna ha 8 och lite mer på dem i framtiden. Ja man blir sugen att träna och träna och träna när det känns så:-)

Nu stundar ytterligare en arbetsvecka innan det bär av till Falsterbo. Fantastiskt att det snart är dax!

Ha en skön måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *